Testet Sundbys ski i all hemmelighet mens Johaug gikk inn til gull

Febrilsk testing dagen før Sundbys gull-løp.

DRAMAET I BAKGRUNNEN: Mens Johaug, Karlsson og Østberg jublet for VM-medaljene foregikk det en febrilsk testing av ski i bakgrunnen for å sikre de norske gutta best mulig informasjon om føreforholdene til dagens løp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DRAMAET I BAKGRUNNEN: Mens Johaug, Karlsson og Østberg jublet for VM-medaljene foregikk det en febrilsk testing av ski i bakgrunnen for å sikre de norske gutta best mulig informasjon om føreforholdene til dagens løp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SEEFELD (Dagbladet): Det var et drama av de sjeldne på langrennsstadion i Seefeld da Therese Johaug og stjerneskuddet Frida Karlsson gjorde opp om gullet tirsdag.

Til slutt sleit Johaug seg inn foran Karlsson med et seint startnummer, og opplevelsen både Johaug og Østberg hadde av skiene sine var at det ble verre og verre utover i løpet.

Samtidig, et annet sted på den samme skistadion, foregikk det febrilsk testing av herrenes ski.

Ingen hemmelighet

Foran herreløpet var det nemlig de norske som var i angrepsposisjon, og ikke favoritter slik damene var.

Dermed gjaldt det å finne ut mest mulig av hvordan det skiftende føret påvirket skiene i den delen av løypa herrene skulle gå.

Denne informasjonen kunne være avgjørende for om de norske herrene skulle velge tidlige eller seine startnumre til dagens renn.

For marginene er ørsmå. Til slutt vant som kjent Martin Johnsrud Sundby VM-gull med fattige 2,9 sekunder foran russiske Aleksandr Bessmertnykh.

- Jeg er usikker på om det er det som gjør at han vinner i dag, men det er ikke noen hemmelighet at vi hadde folk underveis i dameløpet i går som dreiv og kjørte nedoverbakker inne her hvert tiende minutt for å finne ut om det lønte seg å starte 14.20 eller 14.35. Det var ikke så store forskjeller, det er tross alt snakk om et kvarter her, men det var informasjon her som jeg satte meg ned og delte med utøverne før jeg dro på lagledermøtet, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer