Testkjørte i åtte timer

I går satte Henning Solberg tenningsnøkkelen i sin nye Peugeot 206 for første gang. - Nå er det bare opp til sjåføren, sier storebror Solberg.

En måned er gått siden Henning Solberg (31) skrev under med Peugeots satelittlag Bozian. I går satte han tenningsnøkkelen i bilen for første gang - uten å ha jukset på forhånd.

- Det er helt rått. Det er en ordentlig ekstrembil, sier en begeistret Henning Solberg etter å ha gjort unna den første av to testdager i Sverige.

Mens Petter og Subaru kjører opp mot 40-50 mil når de er ute og tester, får Henning og kartleser Cato Menkerud bare teste bilen ti-tjue mil før jomfrurunden i Sverige neste helg.

- Vi er ikke helt i mål ennå. Vi tester masse, og kommer steg for steg nærmere, sier Henning.

Åtte timer satt eldstemann Solberg bak rattet på sin nye Peugeot 206 i går. Siste økt ble gjort på kveldstid. Timene på det vanskelige føret ga Henning viktige svar med tanke på Rally Sverige.

- På nivå med Petter

- Det har gitt meg det svaret at målet fortsatt er å kjempe blant de seks-åtte beste. Det skal jeg holde, for dette en en bil som er helt rå, sier Henning Solberg til Dagbladet.

- Den er liten og passer bra i sporet. Det er nok den sterkeste motoren som finnes i en rallybil, utdyper han.

Så fornøyd er Henning Solberg med bilen at lillebror Petter ikke kan føle seg trygg foran neste helg.

- Jeg stiller ikke på noe dårligere nivå enn Petter, sier Henning, som hadde svært vanskelige kjøreforhold å bryne seg på i svenske Hagfors.

- Det var mye is, snø og slaps i veien, så det er vanskelig å kjøre, og en blir veldig sliten.

Vinnerbil

Forventningene er store til Spydebergs nest største sønn foran Rally Sverige. Og det er ikke uten grunn: Bilen han kjører har vunnet 24 av 62 VM-runder, to fører-VM og tre fabrikk-VM siden den ble introdusert i 1999.

- Nå må jeg psyke meg opp til at jeg sitter i denne bilen. Den har jo vunnet de fire siste åra, så det er bare opp til sjåføren. Jeg kan i alle fall ikke legge skylda på bilen hvis det ikke går bra, sier Henning Solberg.

I dag er det klart for ny testkjøring. Deretter venter tre dager med gjennomkjøring for Solberg og co.

FORNØYD: Tommelen opp fra Henning Solberg etter de første timene i den nye Peugeoten han debuterer med i Rally Sverige neste helg.
VINNERBIL: Denne bilen har vunnet de fire siste Rally Sverige. - Det skal ikke stå på bilen, sier Henning Solberg.