Tet fra start til mål med Rigel Stjernen

Kusk Asbjørn Mehla tror på tet fra start til mål for Rigel Stjernen i V65-3 på Bjerke i kveld.

- Jeg tror vi får teten greit fra et fint spor. Men han har kanskje ingen fordel av mellomdistanse. I den sterke formen han har nå, tror jeg det skal gå bra uansett, sier kusk Asbjørn Mehla til Dagbladet.no.

Rigel Stjernen starter helst i sprintløp. I Bergen sist fikk han seiersrekka med seks strake seirer brutt. Dagbladets tipsekspert Bengt Berg tror Rigel Stjernen jager sin sjuende årsseier. Alle seirene er tatt fra tetposisjonen. Sist fikk ikke hingsten favorittposisjonen sin. Det gjør han i kveld.

- Rigel Stjernen er ingen banker i mine øyne, men han skal helt klart tidlig på bongen, råder Asbjørn Mehla om hesten som elsker å starte tett.

- Det ble litt for lenge mellom løpene før starten i Bergen og vi var godt fornøyd med innsatsen. Han trives best med å starte ofte. Jeg tror vi skal lede lenge.

De siste hundre meterne er spørsmålet, forteller Asbjørn Mehla.

- Følger du samme resept med formhesten Hogsnesgutten i V65-5?

- Jeg vet ikke hvor raskt han kan løse fra start. Det har jeg aldri testet. Normalt pleier han å gå i rygg. Men på en sprint og fra et fint spor prøver vi litt. På sin fine form skal han absolutt vurderes tidlig, anbefaler Mehla.

- Hva med dine øvrige oppsitt?

TETVINNER. Rigel Stjernen skuffet noe sist. Men da fikk ikke hingsten teten. Det gjør han i kveld. Foto: HESTEGUIDEN.COM
TETVINNER. Rigel Stjernen skuffet noe sist. Men da fikk ikke hingsten teten. Det gjør han i kveld. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Icora Africa i 1. løp og J.C. Dirty Spot er bare premiehåp.

Skremmeskudd fra Oleg

Victory Håleryd og Per Oleg Midtfjeld kan stikke kjepper i hjulene for de som spiller banker på storfavoritten Capital Invest i V65-finalen. Sist rakk Victory Håleryd akkurat frem på målstreken etter en susende oppløpsspurt. Oleg har ikke for vane å ta fram hele guttemusikken, når han har seiersvitring. Han pleier å pakke det litt inn i forsiktige folder.

- Victory Håleryd holder sin fine form, men står veldig vanskelig til. Herfra må det klaffe med løpsopplegget. Han skal regnes på fire-fem hester. Klaffer det, har han vinnersjanse, forteller trener og kusk Per Oleg Midtfjeld til Dagbladet.no.

Oleg reiser fra Mysen med ambisjoner. Dermed er spillerne advart. Det kan lønne seg å dekke opp i V65-finalen i en vrien V65-omgang.

SEIERSGLIMT. Victory Håleryd og kusk Per Oleg Midtfjeld fyrer av et skremmeskudd mot storfavoritten Capital Invest i det siste V65-løpet.