Tet og dødens for bankerne i en åpen V75-omgang

Dagbladets tipsekspert Bengt Berg satser på tre bankere i en åpen omgang når V75-karusellen stopper ved Jarlsberg Travbane lørdag. Laeskog Ronja skal først ut.

• Her er sjansen til å vinne 50 millioner!

(Dagbladet.no): Bankerne kommer mest sannsynlig til å vinne fra tet eller dødens denne gang. Ukens V75-omgang er en vrien affære.

Laeskog Ronja har hatt en utrolig uturskvote. Sist ble Elding-datteren påkjørt to ganger. Hun kom sterkt tilbake og hadde trolig vunnet uten de uheldige situasjonene underveis. Denne gang tror vår tipsekspert Bengt Berg det holder med å streke kun for 6-års hoppa i V75-1.

- Laeskog Ronja ble påkjørt to ganger sist. Først etter 700 meter, og hun tapte vel 30-40 meter på den første påkjørselen. Andre gang hun ble påkjørt hektet hun også hjul med en konkurrent. Så man kan si hun fikk bråstopp to ganger i løpet. Likevel avsluttet hun sterkt. Hun er ikke så rask fra start og har lett for å havne litt på etterskudd. Jeg håper uansett at hun skal komme seg tidlig foran denne gang. Blir hun ikke hindret igjen, har jeg tro på seier. Kvoten med utur må vel snart være oppbrukt, sier eier og trener Gretha W. Laeskogen til dagbladet.no.

Classical Pine er den andre bankeren

Classical Pine har et fint løp på papiret og står spennende til i det første sporet bak bilen i V75-5. Hun har en god vinnersjanse fra tetposisjonen. Men da må hun klare å holde et par-tre tetkåte konkurrenter ute fra start.

- Classical Pine avgjorde greit sist på en god tid. Det blir litt sjanseartet fra førstesporet, og hun står i fare for å bli overfløyet fra start. Men hun er ganske rask på de første meterne, og får hun tet tror jeg hun leder løpet til mål er passert. Det er to-tre andre hester som er raske fra start, så startsiden er usikkerhetsmomentet. Klaffer det bare fra start er mye gjort. Hun viste sist at formen er fin, og selskapet er passende. Jeg synes hun har en stor vinnersjanse, medgir trener Morten M. Ottersen.

- Jeg vet ikke hvor rask Classical Pine er fra start, men vi klemmer til litt. Hun skal tidlig på bongen. Hun er min beste vinnersjanse denne lørdagen, sier kusk Asbjørn Mehla.

RONJA BLE RØVET. Sist ble Laeskog Ronja frarøvet en solid seiersmulighet. Men hun fikk vist at hun er god nok til å vinne V75-1 på Jarlsberg. Foto: HESTEGUIDEN.COM
RONJA BLE RØVET. Sist ble Laeskog Ronja frarøvet en solid seiersmulighet. Men hun fikk vist at hun er god nok til å vinne V75-1 på Jarlsberg. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Classical Pine er Dagbladets andre banker lørdag.

Asbjørn Mehlas vurdering av egne oppsitt lørdag:

- Mamaja Crown (V5-2) står fint til spormessig, men han mangler litt fart i beina. Han er bare halvgod fra start, men kan uansett få en fin posisjon fra førstespor. En premiesjanse.

- Pearlchip (V75-2/V5-4) holder fin form. Hun er ute på riktig distanse og har et perfekt spor. Vi prøver oss i tet, hvis det ikke blir full kjøring. Motstanden er litt skjerpet, men hun er aktuell på en gardering.

- Moe Brage (V75-3/V5-5) har ikke vist nok i det siste til å kunne hamle opp med de beste. Han har hatt en pause og var ikke som best i NM på Sørlandet. Det er nok en premie som gjelder. Jeg blir overrasket om han vinner direkte.

- Fjeldstad Prinsessa (V75-4) holder fin form, men møter gode hester. Er aktuell kun på bred gardering.

- Odin Blesen (V75-7) var bra sist etter pause. Normalt skal han være forbedret med løp i kroppen. Han taper nok litt fra start fra annetspor, men han er sterk. Han har veldig bra hester både foran og bak her, men jeg synes han må på bongen, råder Asbjørn Mehla.

Mørtvedt Jerkeld er den tredje bankeren

Tet og dødens for bankerne i en åpen V75-omgang

Dagbladets tipsekspert setter sin lit til sterke Mørtvedt Jerkeld i Arnt Haakestads Minneløp( V75-3/V5-5) med hundre tusen kroner til vinneren. Østfold-hesten som trenes av dyktige Ola Engevold på Spangberg Avlsstasjon på Stange var knallgod i seiersløpet sist på Biri, men måtte bite i gresset for Bokli Eld i NM nest sist. Ved den anledning måtte Lome Elden-sønnen trave i dødens posisjonen (utvendig for leder). Det tror vi ikke den sterke krigeren lar seg affisere av denne gang, og han jager revansje. Mørtvedt Jerkeld kan ta sin syvende seier for året.

- I NM var Bokli Eld kanongod for dagen, mens Jerkeld fikk et tungt løp. Sist på Biri var Jerkeld knallgod. Distansen 2100 meter er perfekt. Hesten er i orden og trener fint. Alt ser bra ut. Han løser bedre fra start enn tidligere og kan fort være med dem direkte. Kommer Bokli Eld til tet og får dempe tempoet i front, lover jeg vi skal kjøre fram for å øke farten. De skal ikke få ligge der og lure unna. Men det kan også hende at de andre slipper ham til tet når han kommer togende i stor fart. Uansett tror jeg hesten er så god nå, at han slår Bokli Eld fra dødens, melder trener Ola Engevold.

Du kan vinne nær 50 millioner i ukens V75-omgang fra Jarlsberg Travbane.

TET ELLER DØDENS. Mørtvedt Jerkeld og kusk Jim Frick satser framover direkte mot tet eller dødens.
SATSER ALT PÅ TETEN. Classical Pine og kusk Asbjørn Mehla har en grei taktikk og satser for fullt fra start.