Tett i spisskampen

Dagbladet vil følge spissduellen mellom John Carew og Sigurd Rushfeldt på trening fram til lørdag. I går endte duellen uavgjort

HOSLE (Dagbladet): Begge to vil spille. Begge er i god form, og har scoret mål for sine respektive klubblag i siste seriekamp. Men Åge Hareide har gjort det klart at det bare blir én av dem som får starte mot Italia.

- Målteft

-  Det beste argumentet for at jeg skal starte, er vel at jeg har best målteft av oss to, og er en god avslutter. Carew er vel bedre rettvent, og har god fart, sier Sigurd Rushfeldt.

Det er Carew enig i.

-  Jeg føler målteften og hodestyrken er lik hos oss. Det beste argumentet for at jeg skal starte mot Italia er at jeg har styrke og fart som matcher det italienske forsvaret, sier Carew.

Åpent

Hareide hevder at spisskampen er veldig åpen. Og i går spilte John Carew enslig spiss i et 4- 5- 1-system da Hareide drillet førsteellveren. Slik vurderer Dagbladet gårsdagens økt i det øsende regnværet.

John Carew

Innsats: Meget engasjert i de taktiske diskusjonene. Bevegelig i spilleøktene, men litt mindre involvert enn Rushfeldt. Fin målgivende pasning i spill fem mot fem.

Målteft: Svak uttelling på skuddøvelsene, labre 18 prosent, og scoret på bare to av elleve forsøk. Hvassere i spilleøktene, og hadde flere gode forsøk som keeperne reddet på skuddøkta.

Totalinntrykk: Virker stinn av selvtillit, og framstår mer som et førstevalg i framtoningen internt i troppen på trening. Ivrigere enn på mange år på hele økta.

Sigurd Rushfeldt:

Innsats:Litt mer involvert, og hakket mer engasjert enn Carew i spill fem mot fem, men misset på mange gode sjanser. Forsvant blant reservene i spill elleve mot elleve.

Målteft: Best på skuddtreningen med 30 prosents uttelling, traff på tre av ti avslutninger. Men Rush skuffet med flere misser i spillesekvensene. Skaffet seg sjanser, men virket litt ufokusert.

Totalinntrykk: Virker selvsikker og rolig om dagen, men gjør mye mindre ut av seg enn Carew. Men slik er han alltid. Skuffet litt med å misse mer enn vanlig.

TO SPISSER - ÉN PLASS: Både John Carew og Sigurd Rushfeldt vil spille, men Hareide har gjort det klart at bare én får starte mot Italia på lørdag.