Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tett i Tour- teten

Lance Armstrong er under sterkt press fra tyske Jan Ullrich og kasakheren Alexandre Vinokourov og innrømmer at formen ikke er på topp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Noe er det som ikke stemmer, men jeg vet ikke helt hva ennå. Det er riktig å si at jeg ikke sykler like bra som før, sier supersyklisten Armstrong om innsatsen i årets Tour de France.

I går krysset han og Jan Ullrich målstreken i fellesskap, ett minutt og 24 sekunder etter etappevinneren Gilberto Simoni. 43 sekunder foran favorittduoen sikret Telekom-rytteren Vinokourov seg tredjeplassen i sammendraget - 18 sekunder bak Armstrong og bare tre bak Ullrich.

- På et tidspunkt øynet jeg den gule ledertrøya, men det gikk dessverre ikke. Forhåpentlig kan jeg gjøre et nytt forsøk på neste etappe hvis Armstrong og Ullrich blir sittende og lure på hverandre igjen, sier den 29 år gamle kasakheren.

- Frykter bare Ullrich

Akkurat det bekymrer ikke Lance Armstrong, som sier at han er villig til å la kasakheren rykke igjen.

- Vinokourov er pågående og alltid klar til angrep, men jeg har bestemt meg for at det bare er én rytter jeg behøver å bekymre meg for, og det er Jan Ullrich, sier han.

Det er uansett klart for en uhyre spennende siste uke. Den amerikanske storfavoritten er under større press enn han er vant til. Og i dag blir det hardt igjen. Den 15. etappen er av mange regnet som den tøffeste i årets tour.

- I morgen blir en viktig dag. Det er min store etappe, sa Armstrong etter målpassering i går.

Ville hjem

For Gilberto Simoni var gårsdagen en stor dag. Giro d'Italia-vinneren har hatt en forferdelig tour så langt på grunn av sjukdom. Lørdag morgen var han nær ved å bryte Touren.

- Jeg er glad jeg fortsatte. Denne seieren nullet ut min dårlige Tour. Det føles fantastisk, særlig etter å ha blitt ydmyket i Alpene.

Simoni hadde følge med to andre klatreeksperter - sveitsiske Laurent Dufaux og franske Richard Virenque over målstreken i går.

TETT I TETEN: Alexandre Vinokourov (i rosa t.v.) og Jan Ullrich (midten) er henholdsvis 18 og 15 sekunder bak Lance Armstrong (t.h.) etter gårsdagens Tour-etappe i Pyreneene.