Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tett mellom RBK, VIF og Brann

Hvem blir årets mest populære fotballag?

NÆRMER SEG RIVALENE:  Brann-tilhengerne har mobilisert og er i ferd med å hente inn RBK og VIF: FOTO: Lise Åserud / Scanpix.
NÆRMER SEG RIVALENE: Brann-tilhengerne har mobilisert og er i ferd med å hente inn RBK og VIF: FOTO: Lise Åserud / Scanpix. Vis mer

GJENNOM ni år med Klubben i mitt hjerte er det ingen som har klart å splitte tettrioen Rosenborg, Vålerenga og Brann. Disse tre klubbene med de høyeste tilskuertallene i Tippeligaen dominerer naturlig nok klassen sin i denne avstemningen. Og igjen er alle tre flinke til å mobilisere.

Denne gangen brukte Brann imidlertid litt tid på å komme i gang. Det betyr at bergenserne i starten kom et par tusen stemmer etter rivalene. Så lenge RBK foreløpig er den sterkeste av dem, er den situasjonen kanskje spesielt ergerlig.

Men nå kan det rette seg. De siste timene har det vært Brann som har styrket stillingen i Klassen for spesialidrettslag over 500 medlemmer.

I denne avstemningen er det mange flere slike spennende rivaliseringer. Fra år til år reflekterer stemmetallene ofte hvilket lag som er på offensiven. Nå er det flere bra eksempler på det:

•• Mens Tromsø IL sliter ganske langt nede, er nyopprykkete Bodø/Glimt blant de klubbene som følger de store klubbene tettest. Holder innsatsen framover, er Glimt i ferd med å gjøre sin beste Klubben i mitt hjerte noengang. Det rimer med at Tippeligaen er klar for et godt lag fra Bodø.

•• Der Fredrikstad Fotballklubb ikke klarer å holde entusiasmen oppe i Østfold største by, flokker tilhengerne til Sarpsborg 08 seg om klubben sin. Nå er det helt tett mellom O8 og Strømsgodset i klassen for spesialidrettslag under 500 medlemmer.

Den store overraskelsen i den klassen er kameratklubben Luka. Med en tredjeplass ikke langt unna to mektige Tippeliga-lag forteller den innsatsen at det er muligheter for alle i denne konkurransen.

I hvert fall fram til fredag 22.november kl.12.00.

Du stemmer på din klubb her.