Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tett oppunder Rodals OL-gull

Så stor er Alexander Dale Oens prestasjon, mener presidenten i Norges Svømmeforbund.

(Dagbladet.no): Da det i kveld ble klart at Alexander Dale Oen (22) vant EM-gull, slo Europa-rekorden og brøt drømmegrensa på 100 meter bryst, skrev Dagbladet.no-leser «AH» raskt følgende i kommentarfeltet under artikkelen:

«Helt ærlig: Europarekord i en av verdens aller aller største idretter! Ranket som nr. 1 i verden i et OL-år! Hvem kan stille opp? Svømming var den største idretten i sommer-OL sist gang, hva/hvem kan måle seg?? Rodal kanskje eneste ...»

- Dette er tett oppunder Vebjørn Rodals prestasjon da han vant OL-gull, ja. Disse idrettene kan sammenlignes når det kommer til størrelse: Friidrett og svømming er de to største idrettene i sommer-OL. Det er omtrent 40 nasjoner med, og konkurransen er omtrent like sterk internasjonalt, sier Per Rune Eknes til Dagbladet.no.

- Min største dag

- Det eneste som gjør Rodals prestasjon større, er at den ble utført i et OL i stedet for et EM, tillegger presidenten i Norges Svømmeforbund.

Akkurat her er det på sin plass å minne om at Dale Oen skal svømme i OL i august ...

- Han er en medaljekandidat der, ja, konstaterer president Eknes.

Men foreløpig nøyer han seg med å fordøye det som er den største dagen i hans idrettsliv.

SOM EN FISK: Alexander Dale Oen var uslåelig på dagens 100 meter bryst under langbane-EM i Eindhoven, Nederland. Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/SCANPIX
SOM EN FISK: Alexander Dale Oen var uslåelig på dagens 100 meter bryst under langbane-EM i Eindhoven, Nederland. Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Helt fantastisk, jubler han rett før premieseremonien settes i gang.

- Betyr enormt mye

For første gang står en norsk mann på toppen av pallen i et internasjonalt svømmemesterskap. Fra før er Oens sølv fra 2006 det nærmeste man har kommet.

- Hva betyr dette for norsk svømmesport?

- Det betyr enormt mye at vi, som er et land der svømming ikke er den sporten som får mest oppmerksomhet, viser at vi kan få fram topputøvere. Det vil få store ringvirkninger, iallfall hvis regjeringen følger opp løftene om å fylle landets bassenger med vann, svarer Eknes.

Og det er ingen tvil om at Dale Oen i kveld har skapt ringer i vannpytten som heter norsk svømming - samtidig som han også har skapt bølger i verdenshavet svømmesport.

Men akkurat hvor stor er egentlig kveldens prestasjon? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor.

image: - Tett oppunder Rodals OL-gull
image: - Tett oppunder Rodals OL-gull
HANS STØRSTE IDRETTSDAG: President i Norges Svømmeforbund, Per Rune Eknes, er ikke i tvil om at Alexander Dale Oens EM-gull er blant de største norske idrettsprestasjonene noensinne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media