Tett på stjernene

Magne Løvø har funnet drømmejobben som redaktør for magasinet Norske Sportsprofiler på Internett. Nå reiser han verden rundt med alle de største norske fotballstjernene.

Norske sportsprofiler har vokst til å bli en betydelig suksess på nettet. Før ferien hadde sidene hele 115 000 treff ukentlig, og to personer jobber fulltid med å oppdatere hjemmesidene til de mange norske fotballstjernene.

Snart kommer også alpinistene og snowboardkjørerne med sine egne hjemmesider på samme nettadresse.

- Dette er definitivt drømmejobben. Før var jeg politioverkonstabel. Nå lever jeg av å hjelpe fotballgutta med hjemmesidene sine, sier Magne Løvø til Dagbladet.

Kompis av Leo

Nordmøringen har vokst opp sammen med Øyvind Leonhardsen og er en god venn av Liverpool-spilleren. I løpet av det knappe året sidene har eksistert, har han fått veldig god kontakt med flere av landslagsstjernene. Han er også med landslaget på turer rundt om i verden.

- Jeg bor gjerne hos spillerne når jeg er i England. Den siste tida har jeg vært innom Steffen Iversen, Espen Baardsen, Petter Rudi, og Vegard Heggem, forteller han.

Som gammel Liverpool-supporter setter han ekstra stor pris på Vegard Heggems prestasjoner.

- Vegard er en ryddig type som har tilpasset seg i Liverpool på en imponerende måte, både sportslig og privat.

Sensur

Åtti prosent av det som skrives på sidene er skrevet av gutta sjøl, og Lars Bohinen er kanskje den som skriver mest og ivrigst. En sjelden gang hender det at Løvø må sensurere noe av innholdet.

- Det skjer ikke ofte, men det kan være noe bannskap, og litt følelsesmessige utbrudd om dommere som kan slå tilbake på spillerne. Da gir jeg råd om at dette ikke burde legges ut.

Mange sportsjournalister har vært kritiske til nettsidene, fordi spillerne blir mindre tilgjengelige for pressen. Løvø avviser at det er noe problem.

- Jeg føler at vi bare er et supplement til aviser og TV. Sidene er ment for fansen, og de som er veldig sportsinteresserte.

- I stor grad prøver vi å legge opp til å skrive om trivielle ting. Folk synes det er gøy å lese om hva Steffen Iversen har på brødskiva, ler Løvø.