Tett, tøft og poengdeling i storkampen på Lerkendal

1-1 i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Rosenborg - Molde 1-1 (1-1):

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg og Molde spilte 1-1 i rundens store kamp, hvor Rosenborg var klart nærmest seieren i kveld.

- Det var en jevnspilt kamp, men vi hadde litt større sjanser enn dem. Vi gikk etter å vinne, å sette dem på plass, men det var viktig å ikke tape. Det kan jo hende vi taper poeng i forhold til andre lag denne runden, så det hadde vært bedre med seier, sier RBK-kaptein Mike Jensen til Cmore.

Rosenborg tok ledelsen etter 32 minutter etter et fint angrep. Mike Jensen og Pål Andre Helland kombinert fint på høyresiden før Alexander Søderlund fikk ballen i boksen og sikkert satte ballen i nettet.

Men det tok bare drøye minuttet før Molde slo tilbake da Andrè Hansen var uheldig og slo et innlegg fra høyre inn i eget mål.
1. omgang var fartsfylt, fullt av dueller og muligheter begge veier. De største til Rosenborg, men Molde hadde spesielt flere cornere som ble småfarlige.

- Hadde kontroll Ingen av trenerne var superfornøyde med ett poeng i kveld.

- I 2. omgang har vi bra kontroll og balanse. Vi burde ha scoret flere mål. Når vi ikke gjør det, så blir det ett poeng, sier Kåre Ingebrigtsen til Cmore.

- Jeg er ikke så opptatt av Molde (i serien). Vi synes det er en jævla ålreit avstand til dem. Vi møtte et bra lag, de er gode. Det var en bra kamp. Vi skaper mye etter pause. Vi burde ha fått med oss tre poeng, men det var viktig å ikke tape, fortsetter han.

Tor Ole Skullerud mistenker at laget hans sliter med et virus eller liknende siden flere av spillerne slet i dag.

- Vi gjorde de byttene vi gjorde bare fordi vi måtte. Det er en infeksjon eller et aller annet som rir oss. Fredrik (Semb Berge) spydde i garderoben før vi gikk ut. Knut Olav (Rindarøy) var febersyk og ferdig etter 45 minutter. Når det er sagt, vi skal ikke skylde på noe. Vi gjør en god kamp, sier Molde-sjefen.

Helland skadet Etter pause var Rosenborg farlig frempå allerede etter ett minutt da Mike Jensen fyrte avgårde et skudd som gikk like utenfor stanga.
Samme mann hadde en ny mulighet etter drøye timen da han fikk god tid inne i feltet. Alexander Søderlund ville ha ballen foran mål, men Jensen skjøt i stedet like utenfor.

Sekunder senere var en annen danske, Tobias Mikkelsen gjennom på venstresiden, men skuddet ble reddet av Ørjan Håskjold Nyland.

Etter 65 minutter måtte Pål Andre Helland forlate banen med det som så ut til å være en ny strekk. Inn kom finnen Riku Riski, men han klarte ikke å sette sitt preg på kampen i samme grad som landslagsvingen.

Vanvittig RBK-sjanse Spillet fortsatt å bølge frem og tilbake før Tobias Mikkelsen fikk en enorm sjanse etter 70 minutter, men dansken bommet på det perfekte innlegget fra venstresiden da han skulle bredside ballen i tilnærmet åpent mål.

Etter dette fortsatte Rosenborg å kjøre kampen, men Molde forsvarte seg bra.

Likevel var hjemmelaget klart nærmest seieren, og kunne avgjort da Tobias Mikkelsen fikk en ny sjanse seks minutter før slutt. Molde-keeper Nyland kom imidlertid fint ut og reddet.

Så kom en ny stor sjanse i siste minutt da Riku Risku plutselig fikk ballen rett foran mål, men skjøt over.

Dermed endte det 1-1 på Lerkendal, og Molde er fortsatt like langt unna sitt tredje seriegull.

- Dette var en av de bedre kampene vi har spilt i år, men det hjelpet lite når vi ikke tar tre poeng, så langt bak som vi ligger nå. Vi må bare ta kamp for kamp og summere opp til slutt, sier Molde-keeper Ørjan Nyland til Cmore.

<strong>TEMPERATUR:</strong> Dommer Tore Hansen hadde nok å henge fingra i under storkampen mellom Rosenborg og Molde. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
TEMPERATUR: Dommer Tore Hansen hadde nok å henge fingra i under storkampen mellom Rosenborg og Molde. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer