Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tettey: - Var forbanna gjennom hele kampen

Norwich-kaptein Alexander Tettey er oppgitt over VAR etter tapet mot Ole Gunnar Solskjær og Manchester United.

I AKSJON: Alexander Tettey kaster seg inn i en duell med Manchester Uniteds Andreas Pereira. Foto: Reuters/John Sibley/NTB Scanpix
I AKSJON: Alexander Tettey kaster seg inn i en duell med Manchester Uniteds Andreas Pereira. Foto: Reuters/John Sibley/NTB Scanpix Vis mer

Norwich - Manchester United 1-3

NORWICH (Dagbladet): Alexander Tettey spilte sin fjerde ligakamp fra start for Norwich denne sesongen. Etter uavgjort og seier (mot selveste Manchester City) i to av de kampene (han gikk tidlig ut med skade i den tredje), endte det med tap i kveld.

Tettey tar seg god tid i garderoben etter kampen, og er den aller siste spilleren som kommer ut for å slå av en rask prat med Dagbladet og VG som har ventet tålmodig på ham.

Pressesjefen til kanarifuglene ønsker at praten skal være kort, men Tettey har mye på hjertet.

Nordmannen reagerer særlig på forsvarsspillet på 0-2-scoringen, hvor Daniel James fant Marcus Rashford med en pasning, da angriperen var helt mutters alene høyt i banen.

Norwich-manager Daniel Farke kalte forsvarsspillet «forferdelig» på pressekonferansen.

- Jajaja, det er det. Jeg fikk jo egentlig sjokk, jeg skjønte ikke hvordan vi kunne være så naive og gi fra oss så mye rom, det skal ikke skje, så det har han helt rett i, sier Tettey om baklengsmålet.

- Det målet der skal ikke skje. Hvis du slipper inn slike mål i Premier League gang på gang, da har du ikke noen mulighet. Du kan slippe inn mål, men ikke den type mål, da har vi ikke så mye sjanse, sier Tettey og fortsetter:

- Jeg er fortsatt veldig forbanna over det egentlig. At vi slapp inn det målet. For på 1-0, så har du fortsatt muligheten, ikke når det er 2-0, da er det vanskelig.

UTVIST: Rett før pause i kampen mellom Rosenborg og Molde kaster Alexander Søderlund seg inn i en grisetakling og får sitt andre gule kort. Video: Mediabanken Vis mer

Strafferot

Underveis i kampen hadde Tetty noen diskusjoner med dommer Stuart Attwell, som virket å bli lei av nordmannens «mas». Særlig etter det første straffesparket.

- Ja, det var litt rart. På straffen så sier han til meg, «det er ikke straffe». Jeg sa til ham at det ikke var straffe. James tror jeg sa til keeperen vår at det ikke var straffe, så får vi noen som sitter der oppe, som sier etterpå at det er straffe, sier Tettey smilende og samtidig oppgitt over tanken på videodommerne.

- Jeg syns ikke det var straffe, for dommeren mente at forsvareren vår kom litt i veien for ham, for på en måte å beskytte ballen slik at keeperen vår kan hente den, sier Tettey, før han begynner å le.

- Var forbanna

Nå kan han le av det hele, men det er tydelig at humøret til 33-åringen ikke var på topp i kampens hete.

- Jeg var forbanna gjennom hele kampen egentlig. Først og fremst gjør vi en del ting som er litt rart, så er det den VAR-greia som plutselig ... du må vente og det er nesten sånn ... du spiller kampen og du har adrenalin fra før, du trenger ikke mer slik spenning, sier Tettey, og lager lyder som tatt rett ut fra spenningsfilm for å illustrere poenget sitt.

- Hva er det for noe? Bare bestem dere slik at spillet kan gå videre.

På pressekonferansen etter kampen innrømmet også Ole Gunnar Solskjær at den første situasjonen med Daniel James ikke var straffespark.

- Jeg hørte at Ole sa det ikke var straffe. Så hvordan kan de bestemme at det er straffe? De som sitter der oppe? Det er helt utrolig. Så hvis dommeren som er på banen så det klart, kan ikke han være den som bestemmer? Hvem vet, sier Tettey, som også trodde lagkamerat Todd Cantwell var utenfor boksen da han handset på straffespark nummer to.

- Men han skal jo ikke fly med armene sine som det der, det går jo ikke an, sier Tettey.

Han var veldig glad for at dommeren ikke lot Manchester United ta noen straffespark på nytt, på bakgrunn av at Tim Krul sto utenfor egen strek da han kastet seg og reddet.

- Jeg er kjempeglad for at de ikke måtte ta straffen på nytt. Da hadde jeg mistet det helt. Jeg er glad han reddet oss masse i dag, ikke bare på straffen, men i mange situasjoner var han avgjørende, sier Tettey.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media