Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tettey er friskmeldt

Edu fortsatt usikker. Alt om Tippeliga-helsa før kveldens runde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg runden direkte på live.dagbladet.no!(Dagbladet.no): Seks av sju kamper i Tippeligaens femte siste runde spilles i kveld.

Det meste har blitt sagt denne uka om tidenes jevneste og mest spennende avslutning i den norske toppserien. Om få timer utløses spenningen på banene.

Dagbladet.no har tatt en kjapp runde for å sjekke hvordan det står til før kampstart.

Fredrikstad-Sandefjord

En forsmak på cupfinalen i dag, men kampen er minst like viktig for to lag som kjemper i bunnen av tabellen.

Fredrikstads Raymond Kvisvik har vært febersjuk, og omtales som usikker i Fredrikstad Blad.

Kvisvik er imidlertid blant de 19 som har fått beskjed om å møte opp i dag, og assistenttrener Per Egil Ahlsen tror Raymond spiller.

- Vi skal møte kvart over fire, og jeg har ikke hørt noe annet i dag enn at han møter opp, så da regner jeg med at han er spilleklar, sier Ahlsen til Dagbladet.no.

USIKKER: Først rett før avspark blir det klart om Edu kan spille for Lyn på Lerkendal i kveld. Foto: Scanpix
USIKKER: Først rett før avspark blir det klart om Edu kan spille for Lyn på Lerkendal i kveld. Foto: Scanpix Vis mer

Sandefjord har Tom Kristoffersen tilbake på laget i stedet for Ole Tobiasen. Dermed flyttes Olav Zanetti tilbake på høyrebacken, skriver Sandefjord Blad.

Det er duket for Tegström og Adriano på topp for Sandefjord, ettersom Fredrik Thorsen ikke blir spilleklar.

- Jeg hadde håpet å få Fredrik Thorsen klar til i dag, men på gårsdagens trening ble det klart at det ikke gikk, sier Thodesen til Fredrikstad Blad.

Lillestrøm-Stabæk

Lillestrøm kan hekte av Stabæk i medaljekampen i dag. Vinner imidletid gjestene på Åråsen, er det bare to poeng som skiller lagene før de fem siste rundene.

Lillestrøm har Frode Kippe tilbake fra karantene.

Stabæk mangler stopperbaret Mike Kjøle og Inge Andre Olsen ute med bruddskader og Christian Keller soner sin andre kamp for utvisningen mot Viking.

I tillegg er Jesper Jansson sykmeldt på grunn av hofteproblemer.

image: Tettey er friskmeldt

- Det er kroppen som sier ifra etter en lang karriere, sier 35-åringen til Budstikka.no.

Start-Molde

Start er fortsatt med i kampen om Royal League og Uefa-cupkvalik. For Molde handler det mer om å fortsatt holde seg over kvalikplassen.

Start har friskmeldt Kristofer Hæstad, Marius Johnsen og Atle Roar Håland siden Uefa-cuptapet mot Ajax. David Nielsen og Alex Valencia har slitt med skader denne uka, og er blitt testet på trening.

- David spiller i dag, men Alex er ikke klar, sier start fysioterapeut Kurt Støen til Dagbladet.no.

Valencia har en vridning i ankelen.

Hos Molde fikk Marcus Andreasson, Daniel Berg Hestad og Magne Hoseth smeller mot Rangers på torsdag.

- Det har vært litt småtteri, men ser ut som vi får alle på beina. Vi er i bra slag nå, og pila peker oppover, sier en optimistisk assistenttrener Tore Hagh til Dagbladet.no.

Viking-Tromsø

Naturligvis en uhyre viktig kamp for de to bunnlagene. For selv om de ligger sist, er det bare to poeng opp til kvalikplassen og fire til trygg plass.

Viking-kaptein Allan Gaarde sier til Rogalands Avis at kampen garantert er blant de tre viktigste han har spilt for klubben.

Tom Nordlie har åpnet for keeperbytte, og lot Iven Austbø og Mattias Asper stå hver sin omgang da en sannsynlig startoppstilling ble drillet på trening fredag, skriver Stavanger Aftenblad.

Thomas Pereira er igjen aktuell etter å ha slitt med en smell i låret.

Tromsø har friskmeldt Sigurd Rushfeldt til spill i 90 minutter.

- Det kjennes veldig bra ut. Smertene i lysken er nesten helt borte, sier spissen til aftenbladet.no.

Morten Pedersen har karantene, Roar Christensen og Ole Andreas Nilsen er ute med skader og Thomas Hafstad er fortsatt uaktuell etter hjernehinnebetennelsen.

Vålerenga-HamKam

Vålerenga ligger a poeng med Stabæk, og kjemper om Royal League og europacup. HamKam kjenner pusten av bånnlagene i nakken.

Vålerenga har Thomas Holm er tilbake etter karentene og Kjetil Wæhler friskmeldt siden sist. Eneste spiller som mangler er unggutten Steinar Strømnes som er småsjuk, melder vif.no.

HamKam har førstekeeper Ivar Rønningen tilbake etter karantene.

Knut Henry Haraldsen måtte ut med strekk etter bare fem minutter mot Lyn. Han ble erstattet av Joachim Sørum, som trolig fortsetter på plassen også på Ullevaal i kveld, skriver Hamar Arbeiderblad.

Rosenborg-Lyn

Rosenborg spiller for å sikre tabelltoppen, mens gjestene fra Oslo fortsatt har Royal League og Uefa-cupkvalik innen grei rekkevidde.

Rosenborg stiller i utgangspunktet som mot Tromsø, men det har vært usikkerhet rundt Alexander Tettey som måtte ut midtveis i kampen med hodeskade, og Jan Gunnar Solli som ikke spilte den kampen på grunn av en krampe i låret som ikke slipper taket.

- Tettey er klar, men Solli er det ikke. I tillegg er Michael Jamtfall ute, sier fysisk trener Siri Marte Hollekim til Dagbladet.no etter formiddagsøkta i dag.

Hos Lyn har forsvarerne Steven Lustü og Christian Brink karantene for gule kort.

Det er fortsatt usikkert om Chinedu «Edu» Ogbuke kan spille på grunn av en ankelskade.

- Det blir bestemt først rett før kampstart om han starter. Han var med litt på gårsdagens trening, men brøt av omtrent halvveis, sier fysioterapeut Geir Kåsene til Dagbladet.no.

• Brann og Odd Grenland møtes i Bergen i morgen.

FRISKMELDT: Alexander Tettey fikk en smell i hodet mot Tromsø, men er klar til kamp mot Lyn i dag.
DOFFEN TILBAKE: Kristofer Hæstad stod over mot Ajax, men er klar mot Molde i dag.
KLAR: Sigurd Rushfeldts lyske er bra nok til 90 minutter mot Viking i dag, mener Tromsø-spissen selv.