Tettey får RBK-rolle i Rennes

Blir defensiv midtbane.

VANT ROLLE: Alexander Tettey blir en av to sittende midtbanespillere i Rennes. Rollen er identisk med den 23-åringen hadde i RBK. Foto: Arnt E. Folvik / DAGBLADET.
VANT ROLLE: Alexander Tettey blir en av to sittende midtbanespillere i Rennes. Rollen er identisk med den 23-åringen hadde i RBK. Foto: Arnt E. Folvik / DAGBLADET.Vis mer

(Dagbladet): For fjerde år på rad har Stade Rennais FC blitt kåret til Frankrikes beste klubb på talentarbeid. Prisen deles ut av det franske fotballforbundet på bakgrunn av hvor mange kamper, landskamper og proffkontrakter talentene oppnår i sine respektive klubber.

Ankerrollen
Tidligere verdensmester Sylvain Wiltord har gått gradene i klubben, det samme har flere av dagens nøkkelspillere: Spissparet Moussa Sow og Jimmy Briand, samt midtbanespiller Fabien Lemoine.

Da midtbaneankeret Stephane Mbia (23) ble hentet av toppklubben Marseille etter sesongslutt, hadde franskmennene allerede for lenge sida pekt ut Alexander Tettey som erstatteren.

— Planen er at jeg skal være en av to sittende midtbanespillere. Jeg har hatt et møte med treneren (Frédéric Antonetti) og de vil at jeg skal spille akkurat som i Rosenborg, sier Rennes-proffen til Dagbladet.

Avtalte med Annan
Som Rosenborg spiller den franske Ligue 1-klubben 4-2-3-1-formasjon. Forskjellen for Tettey går trolig ut på innskrenket frihet offensivt.

— Jeg hadde en avtale med Anthony (Annan) om at jeg kunne gå framover i Rosenborg, så lenge jeg kom fort tilbake på plass igjen. Her må jeg ser mer an, ettersom de legger større vekt på det defensive, forteller han.

23-åringen har tilbrakt sin første uke på treningsanlegget til klubben. Ettersom han pådro seg en liten strekkskade under møtet med Karabakh i slutten av juli, går han uansett glipp av serieåpninga mot Bolougne sur Mer i helga.