Tettey får RBK-rolle i Rennes

Blir defensiv midtbane.

VANT ROLLE: Alexander Tettey blir en av to sittende midtbanespillere i Rennes. Rollen er identisk med den 23-åringen hadde i RBK. Foto: Arnt E. Folvik / DAGBLADET.
VANT ROLLE: Alexander Tettey blir en av to sittende midtbanespillere i Rennes. Rollen er identisk med den 23-åringen hadde i RBK. Foto: Arnt E. Folvik / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For fjerde år på rad har Stade Rennais FC blitt kåret til Frankrikes beste klubb på talentarbeid. Prisen deles ut av det franske fotballforbundet på bakgrunn av hvor mange kamper, landskamper og proffkontrakter talentene oppnår i sine respektive klubber.

Ankerrollen Tidligere verdensmester Sylvain Wiltord har gått gradene i klubben, det samme har flere av dagens nøkkelspillere: Spissparet Moussa Sow og Jimmy Briand, samt midtbanespiller Fabien Lemoine.

Da midtbaneankeret Stephane Mbia (23) ble hentet av toppklubben Marseille etter sesongslutt, hadde franskmennene allerede for lenge sida pekt ut Alexander Tettey som erstatteren.

— Planen er at jeg skal være en av to sittende midtbanespillere. Jeg har hatt et møte med treneren (Frédéric Antonetti) og de vil at jeg skal spille akkurat som i Rosenborg, sier Rennes-proffen til Dagbladet.

Avtalte med Annan Som Rosenborg spiller den franske Ligue 1-klubben 4-2-3-1-formasjon. Forskjellen for Tettey går trolig ut på innskrenket frihet offensivt.

— Jeg hadde en avtale med Anthony (Annan) om at jeg kunne gå framover i Rosenborg, så lenge jeg kom fort tilbake på plass igjen. Her må jeg ser mer an, ettersom de legger større vekt på det defensive, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer