Tettey firedobler lønna i Rennes

Skriver under fireårskontrakt i dag.

FRENCH CONNECTION: Alexander Tettey (t.v.) blir Norges neste fotballeksport til Frankrike. Dermed følger han i fotsporene til en annen tidligere RBKer, Daniel Braaten (t.h.).Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
FRENCH CONNECTION: Alexander Tettey (t.v.) blir Norges neste fotballeksport til Frankrike. Dermed følger han i fotsporene til en annen tidligere RBKer, Daniel Braaten (t.h.).Foto: Arnt E. Folvik/DagbladetVis mer

(Dagbladet.no): I dag skriver Alexander Tettey under på en fireårskontrakt med Rennes som innlemmer ham i lønnsadelen i norsk fotball.

Midtbanemannen kan vente seg en årsinntekt på omlag åtte millioner kroner, noe som markerer en rundt en firedobling av lønna han hadde i Rosenborg, melder Adresseavisen, som har vært i kontakt med flere kilder med inngående kjennskap til lønnsnivået i fransk fotball.

Ifølge avisas kilder kan de som hentes inn som rene førstelagsspillere, slik Tettey er et eksempel på, starte i et lønnssjikte mellom seks og ni millioner kroner i grunnlønn i Rennes. Med et godt år sportslig, kan prestasjonsrettede bonuser også plusse på lønna. Det betyr at en god sesong av Tettey i Rennes fort kan ende med opp mot åtte millioner i lønn, skriver adressa.no.

- Tettey er hentet inn som en del av førstelagstroppen til Rennes. Og det er klart han går opp i lønn. Hvor mye han går opp, eller hva han tjener, kan jeg selvsagt ikke si noe om. Det får dere spekulere i, sier Tetteys agent Tore Pedersen til adressa.no.

23-åringen er allerede på plass i Bretagne og gjennomførte i går de nødvendige undersøkelsene og testene i forkant av kontraktssigneringen. Han vil bli presentert på en pressekonferanse seinere i dag.

- Alt gikk bra med de fysiske testene, og Tettey skriver under i morgen tidlig, sa Pedersen til Adressa mandag kveld.