Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tettey gir seg på landslaget

30-åringen blir den andre spilleren på kort tid som ikke blir med videre.

FERDIG: Alexander Tettey har spilt sin siste landskamp med flagget på brystet. Her i VM-kvalifiseringskampen mot San Marino Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FERDIG: Alexander Tettey har spilt sin siste landskamp med flagget på brystet. Her i VM-kvalifiseringskampen mot San Marino Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Alexander Tettey har gitt beskjed om at han ikke blir med landslaget videre. Kroppen tåler ikke lenger belastningen med spill for både klubb- og landslag.

Det skjer kun ni dager etter at kompisen Per Ciljan Skjelbred også sa ifra om at han ikke kommer til å spille mer med flagget på brystet.

- Jeg skulle gjerne fortsatt på landslaget og dette handler ikke om manglende motivasjon, men kroppen tåler ikke belastningen med spill for både klubb- og landslaget. Jeg spiller to til tre kamper i uka for klubblaget, og sliter dessverre med at belastningen blir for stor når jeg i tillegg spiller landskamper. Jeg ville gjerne fortsette å spille for Norge, og sa derfor ja til en ny kvalik, men merker at det ikke lenger er forsvarlig, sier Alexander Tettey til fotball.no.

Tettey endte med 34 landskamper og tre mål siden debuten mot Argentina i 2007.

- Jeg har forståelse for at Tettey ikke kan fortsette på landslaget når kroppen ikke tåler den totale belastningen. Det er synd, men det må vi forholde oss til. Det betyr at andre spillere får sjansen, sier landslagssjef Lars Lagerbäck.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media