Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tettey har følt seg oversett: - Jeg vet ikke hvorfor. Jeg burde blitt brukt mer

Har bare fått 19 landskamper på sju år.

 SAMMEN PÅ LANDSLAGET:  Alexander Tettey og Per Ciljan Skjelbred (nærmest) trente sammen på Åråsen i går før møtet med Malta fredag.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SAMMEN PÅ LANDSLAGET: Alexander Tettey og Per Ciljan Skjelbred (nærmest) trente sammen på Åråsen i går før møtet med Malta fredag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): 22. august 2007 entret en 21 år gammel Rosenborg-spiller Ullevaal-gresset som inbytter mot Argentina.

Innbytteren som debuterte på landslaget med å slå Lionel Messi, het Alexander Tettey. Men siden debuten har han vært langt fra fast inventar på landslaget.

Vært tilgjengelig 28 år gammel har han blitt, men Tettey har bare spilt 19 A-landskamper i løpet av sju år.

- Jeg vet ikke hva det skyldes. Landslaget kunne brukt meg mye mer. Jeg har hele tiden vært tilgjengelig. Og mener selv jeg har kvaliteter som landslaget har bruk for, sier Alexander Tettey til Dagbladet.

Debuten kom under Åge Hareide. To år senere tok Drillo igjen over styringen. Omtrent samtidig tok Tettey fatt på proffeventyret i franske Rennes. Der var han fram til 2012, så byttet han beite til Norwich og Premier League.

- Har kvaliteter Selv om han var fast på laget i en av verdens beste ligaer, ble hans navn sjeldent ropt opp da landslagstroppene ble presentert.

- Jeg håper landslaget kan finne god måte å bruke meg. Norge trenger spillere med mine kvaliteter, sier midtbanespilleren.

Mot Italia fikk han 20 minutter som innbytter. Fredag håper han å få tillit fra start.

- Kanskje kreves det spillere med flere offensive kvaliteter for å løse opp Malta-forsvaret. Men jeg sier ikke nei takk til en plass på midtbanen, smiler 28-åringen.

Parkerer bussen Han frykter at Malta parkerer bussen og scorer et heldig mål.

 TILLIT:  Alexander Tettey fikk to sesonger med jevnlig spilletid for Norwich i Premier League før de rykket ned. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
TILLIT: Alexander Tettey fikk to sesonger med jevnlig spilletid for Norwich i Premier League før de rykket ned. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

- Vi skal kjøre på fra start. Vi må være smarte foran mål og gjøre en profesjonell jobb.

Norwich topper for tiden Championship etter en fin start på sesongen. Tettey har spilt ni kamper fra start og scoret to ganger.

- Jeg fikk en dårlig oppkjøring. Problemer med lysken sørget for at jeg mistet to uker med trening. Etter det har gått bedre, fortsetter Tettey.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling