Tettey i fransk gullkamp

Rennes knappet inn på serieleder Lille.

I GULLKAMP: Alexander Tettey (t.h.) og Rennes slo Toulouse. Samtidig tapte serieleder Lille mot Montpellier. Dermed er den norske landslagsspillerens arbeidsgiver bare to poeng fra tabelltopp.Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO/DAMIEN MEYER
I GULLKAMP: Alexander Tettey (t.h.) og Rennes slo Toulouse. Samtidig tapte serieleder Lille mot Montpellier. Dermed er den norske landslagsspillerens arbeidsgiver bare to poeng fra tabelltopp.Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO/DAMIEN MEYERVis mer

Alexander Tettey og hans Rennes slet seg til 2-1-seier over Toulouse i fransk 1. divisjon søndag og er i gullkampen med begge beina.

Serieleder Lille tapte nemlig 0-1 for Montpellier tidligere på dagen, og nå skiller bare to poeng til toer Rennes.

Yann M'Vila ga Rennes ledelsen med et frispark i slutten av første omgang, og Tettey misbrukte en kjempesjanse til å punktere kampen da han bommet for åpent mål i annen omgang.

Det kunne blitt kostbart, for rett etter fikk Toulouse utligningen i gave med et merkelig selvmål. Keeper Nicolas Douchez bokset ballen i lagkamerat Kevin Theophile-Catherine slik at den spratt inn i mål.

Et billig straffespark i det 88. minutt sørget for at Rennes likevel vant. Jerome Leroy falt i duell med Ardian Gunino og kolliderte deretter med hjemmemålvakt Marc Vidal, som måtte bæres ut med skade. Victor Montano scoret vinnermålet forbi reservekeeper Ali Ahamada.

Lille måtte tåle sitt første serietap siden oktober takket være et vinnermål av Younes Belhada i det 84. minutt i Montpellier.

- Vi fortjente ikke mer enn ett poeng i dag, men såpass burde vi greid. Når man ikke kan vinne, må man vite å unngå tap, sa Lille-trener Rudi Garcia.

Rennes var ikke alene om å utnytte det til å ta innpå. Paris Saint-Germain vant 3-0 borte mot Nice og er bare fire poeng bak lederlaget. Ludovic Giuly, Guillaume Hoarau og Sylvain Armand scoret for hovedstadslaget.

Marseille og Lyon vant tidligere i helgen og er også i hælene på Lille, henholdsvis tre og fire poeng bak.

(NTB)