Tettey inn i landslagstroppen

Erstatter skadd Brenne.

AKTUELL FRA START? Drillo henter inn Alexander Tettey, en spiller i godt slag. Her under privatlandskampen mot Finland på Ullevaal Stadion. Foto: 
Foto: Cornelius Poppe  / SCANPIX
AKTUELL FRA START? Drillo henter inn Alexander Tettey, en spiller i godt slag. Her under privatlandskampen mot Finland på Ullevaal Stadion. Foto: Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

||| ROTTERDAM (Dagbladet.no): Simen Brenne holdt seg til låret da han forsvant ut fra landslagstreninga etter bare noen minutter i ettermiddag.

Odd-spilleren kommer ikke tilbake, og er ute av troppen mot Nederland onsdag.

- Brenne har en spenning bak i rumpemuskulaturen, som ikke slipper taket, sier landslagslege Thor Einar Andersen.

Tetty flyr ned i dag
Egil Olsen løser floken ved å kalle inn Rosenborg-midtbanespiller Alexander Tettey.

- Tettey kalles inn som erstatter, sier Drillo som ikke minst synes det er hyggelig å ha en fulltallig benk i skjebnekampen mot Nederland.

Med Tettey blir det 18 mann. Brenne var også småskadd før avspark mot Makedonia lørdag.

- Det er sånn i fotball at du bytter oftere framover på banen enn i bakre firer. De mest sannsynlige byttene er på midtbanen, sier Drillo.

Drillo vil ikke ut med om Brenne var påtenkt en rolle fra start om to dager. Nå håper landslagsledelsen at Tettey kommer seg på et fly til Nederland i ettermiddag.

- Tettey er en allroundspiller som kan spille både indreløper og sentralt, han dekker alle tre posisjoner og har vært i bra slag, sier Drillo.

Wæhler blir klar
Også Kjetil Wæhler måtte ut under treningsøkta i dag. Like etter Brennes avskjed gikk Aab-stopperen ut på benken og satte seg ned med en ispose på foten.

Avbrekket avdramatiseres av landslagslegen, stopperen er spilleklar til kampen onsdag. Noe annet ville vært krise, med Brede Hangeland suspendert mot Nederland.

FORFALL: Simen Brenne er den tredje som melder pass på landslagsamlinga. Fra før har Steffen Iversen og Tore Reginiussen trukket seg pga skader. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
FORFALL: Simen Brenne er den tredje som melder pass på landslagsamlinga. Fra før har Steffen Iversen og Tore Reginiussen trukket seg pga skader. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

- Wæhler hadde en planlagt rolig økt i dag, det er ikke fare med tanke på treninga i morgen, sier landslagslege Andersen.