Tettey-intervju skapte egen hashtag på Twitter: - Håper jeg ikke dør i søvne

- Det var helt utrolig!

MARBELLA (Dagbladet): Norges midtbanespiller Alexander Tettey har en egen evne til å levere klassiske sitater. Det siste i rekka kom da han møtte pressen i etterkant av Norwichs kamp mot Derby 14. mars.

I oppgjøret, som endte 1-1, måtte Tettey ta telling etter at han skallet sammen med Derbys Jamie Hanson.


- Ja, jeg har fått tabletter nå, så jeg håper jeg ikke dør i søvne i natt, sa Tettey etterpå, et sitat som ble mottatt med spontan latter fra reporterne på Carrow Road.

Han måtte glise selv også, mens han la til:


- Så vi får se. Om jeg våkner opp i morgen. Det var veldig smertefullt, det må jeg si, så forhåpentlig våkner jeg.

#PrayForTettey Det gikk ikke lang tid før intervjuet spredte seg på sosiale medier, spesielt blant klubbens dedikerte fans. På Twitter opprettet Norwichs supportere emneknaggen «#PrayForTettey» (be for Tettey).

Morgenen etter var det bare ett spørsmål de galgenhumoristiske kanarisupporterne var opptatt av:


«Har Tettey våknet?»

28-åringen gliser bredt når Dagbladet ber ham kommentere oppstandelsen:


- Haha! Ja, det der har jeg fått høre! Det var en typisk Tettey-kommentar som er blitt stor blant fansen og folk i Norwich. De digget intervjuet og hele pakka. Folk spurte meg: «Er du i live?» De ba meg begynne å gi fra meg ting, liksom. Det var helt utrolig, forteller Tettey.

Lå nede i fire minutter Dagen etter kom meldingene fra Norwichs trening som bekreftet at joda, Tettey, hadde klart seg gjennom natta.

- Det som skjedde i kampen var at jeg headet bort ballen, så skallet han andre meg. Jeg ble liggende i fire minutter før jeg kom meg på beina. Han andre måtte ut. Det var skikkelig vondt, forklarer Tettey i dag.


- Så ble jeg spurt etterpå hvordan det var, og da sa jeg at det var så vondt at jeg håper jeg ikke dør i søvne. Det var bare noe jeg sa, uten å tenke så veldig nøye, men det ble stor latter blant de som var der, sier han.

- Det er bare sånn jeg er. Ikke veldig innøvd eller gjennomtenkt.

Frykter tidlig død Tettey tok to hodepinetabletter før han la seg den kvelden, og to etter at han sto opp.


- Du må være forsiktig med sånne hodeskader. Du vet aldri. Det har skjedd meg to ganger: Den første var da jeg skallet med Flamini på Arsenal forrige sesong. Han kunne ikke spille videre, men det gjorde jeg, sier Tettey.

- Så enten har jeg en hodeskalle som er laget av stål, eller så kommer jeg til å dø tidlig, sier Tettey til Dagbladet.


- Det er ikke i tvil. For alle smellene jeg har fått kommer til å samle seg opp inni der.

- Fikk du en scan av hodet etter kampen mot Derby?

MORBID: Alexander Tettey mangler ikke galgenhumor: - Enten har jeg en hodeskalle som er laget av stål, eller så kommer jeg til å dø tidlig, sier han til Dagbladet.
MORBID: Alexander Tettey mangler ikke galgenhumor: - Enten har jeg en hodeskalle som er laget av stål, eller så kommer jeg til å dø tidlig, sier han til Dagbladet. Vis mer

- Nei, jeg gjorde ikke det. Det var vondt. Det ble en liten kul, men jeg var med igjen dagen etter, sier Tettey.

Håper på opprykk Hans Norwich ligger for øyeblikket på fjerdeplass i The Championship - tre poeng bak lederlaget Bournemouth - og supporterfavoritt Tettey er en av lagets mest betrodde spillere.

- Jeg håper det krones med at vi går opp. Det har gått bra, jeg har gjort mine saker bra og det har laget for øvrig også, men jeg håper at når vi skriver 2. mai, så er jeg tilbake i det gode selskap igjen. Det er det jeg vil, det er det hele byen og klubben vil, sier Tettey, som ikke etterlater noen tvil om at han blir med The Canaries opp hvis det blir opprykk.

- Hva hvis dere ikke lykkes med det?

- Nei, da får vi se. Jeg har kontrakt ett år til. Jeg har satset alt på at vi rykker opp, og jeg har ikke tenkt på noe annet.

Før opprykksstriden tar til igjen i påska venter EM-kvalifisering mot Kroatia. Kampen spilles i Zagreb lørdag klokka 18, og vises på Max.