Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tettey om Høgmos gambling: - Planen blir totalt «fucked»

Deppet etter den norske fadesen.

UT MOT TAKTIKKEN: Alexander Tettey mener Norge mislyktes taktisk mot Ungarn.
UT MOT TAKTIKKEN: Alexander Tettey mener Norge mislyktes taktisk mot Ungarn. Vis mer

BUDAPEST (Dagbladet): Etter en lengre periode som førstevalg på topp, ble Alexander Søderlund (28) vraket til skjebneoppgjøret som endte med at Ungarn knuste Norges EM-drøm.

I stedet valgte Per-Mathias Høgmo å bruke Martin Ødegaard og Markus Henriksen i angrep, selv om ingen av dem er spisser i utgangspunktet. Landslagssjefens tanke var at store, tunge ungarere ville få større trøbbel med en lettbeint tekniker som Ødegaard - enn Tippeligaens soleklare toppscorer. 

- Fungerte bedre sist Det sliter Søderlund med å forstå.

- Jeg syns planen vi hadde sist fungerte bedre. Da skapte vi mer enn i dag og var bare uheldige som ikke fikk hull på byllen, forteller Søderlund til Dagbladet.

- Hvordan var det å bli benket?

FORTVILTE: Alexander Søderlund (bakerst, til høyre for landslagssjef Per-Mathias Høgmo i midten) ble vraket før kampen mot Ungarn.
FORTVILTE: Alexander Søderlund (bakerst, til høyre for landslagssjef Per-Mathias Høgmo i midten) ble vraket før kampen mot Ungarn. Vis mer

- Jeg sliter med leggen, og det ga jeg beskjed om, så jeg regner med det er derfor jeg ikke fikk spille, sier Søderlund og legger til at plagene ikke er verre enn at han var tilgjengelig.

Planen slo feil Det er også norske fotballeksperter samstemte om. Og selv om Høgmo nekter å innrømme at han gamblet, legger ikke Alexander Tettey skjul på hva han synes om valgene som ble gjort.

- Sjefen hadde en plan og gjorde sine endringer. Det funka ikke for oss, uheldigvis. De scora først og da blir planen totalt «fucked». Vi gikk i fella - taktisk sett. De scorer et mål vi ikke skal slippe inn. Det er veldig veldig skuffende. Vi skal ikke tape to kamper mot dette laget, sier Tettey til Dagbladet.

Etter 15 år uten mesterskapsdeltakelse kunne ikke Norge fått en bedre mulighet til å kvalifisere seg, etter utvidelsen til 24 lag. I stedet er det Ungarn som får delta i EM i Frankrike neste sommer.

- Vi er veldig flaue over prestasjonen vår i dag. Vi beklager å så mye. Vi hadde marginer i mot oss over to kamper. Vi er bedre enn dem på papiret, men det er noe annet ute på matta. Ungarn kommer til å få det tøft i EM. Det er et av de mindre gode lagene som finnes. Så dette var flaut.

- Skuffa, bitter og forbanna Høgmo tok imidlertid grep i pausen. Inn kom Pål André Helland og Marcus Pedersen. Litt trykk ble det de første minuttene før det dabbet av igjen.

- Jeg er skuffa, bitter og forbanna. Alt i alt er det ikke bra nok, sier Pål André Helland til Dagbladet.

Han forteller at det er en guttedrøm som ble knust i Budapest søndag kveld.

- Ungarn presterer bedre enn oss. Da er bare å stappe fingeren i jorda og innse at vi ikke er gode nok.

- Burde ha scoret De fleste trodde Marcus Pedersen ville få sjansen fra start på Groupama Arena i kvekd. Det trodde han selv også, men i stedet ble også han et offer for Høgmos radikale valg.

- Jeg ble skuffet selvsagt, spesielt når du tror selv skal starte. Men jeg var med på lasset, jeg òg. Vi klarte ikke snu det, sier Pedersen til Dagbladet.

Han kom til én mulighet etter at han ble byttet inn i pausen. Og den var til gjengjeld stor, men Gàbor Kiràly reddet.

- Jeg burde kanskje ha satt den, erkjenner Pedersen i etterkant.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media