Tettey operert i London: - Legen boret et hull i beinet

Landslagsstjerna ute i 12 uker.

SKADET: Alexander Tettey måtte forlate banen i oppgjøret mot Chelsea. Foto: Scanpix
SKADET: Alexander Tettey måtte forlate banen i oppgjøret mot Chelsea. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sist tirsdag var Alexander Tettey (29) uheldig. I storkampen mot Chelsea landet superstjerna Eden Hazard på nordmannens ankel. Bildene av en skrikende Tettey sittende på Carrow Roads grønne gressmatte gjorde alvoret i situasjonen klart umiddelbart.

Noen minutter seinere ble Tettey hjulpet av banen. Raskt ble det konstatert omfattende seneskader. Med det var sesongen over. Nå forteller Tettey at legen som opererte ham i London for to dager siden også koblet sammen to bein i ankelen.

- Han fikset noen sener, boret et hull og festet to bein sammen som de mente skulle være sånn, forteller Tettey til Dagbladet.

Ute i 12 uker Det er under to døgn siden operasjonen. Da Tettey prater med Dagbladet, ligger han hjemme i senga med foten høyt hevet. Den dynamiske midtbanekrigeren er instruert til å holde samme posisjon hele uka.

Over helga kan foten senkes, men bare tidvis. Litt etter litt, dag etter dag, vil Tettey kunne øke belastningen. Det er kjedelig, men Tettey er likevel i sedvanlig godt humør.

- Nå må jeg la det bli litt sterkere før jeg kan begynne på opptreningen. Totalt vil det ta tolv uker. Den første uka blir jeg sengeliggende. Om en måned kan jeg kaste krykkene, forteller han.

I trygge hender Det norske landslagsesset har vært en essensiell bidragsyter for Norwich denne sesongen. Manager Alex Neil skulle gjerne hatt Tettey med seg i kampen mot nedrykk de neste månedene.

Det har begge avfunnet seg med at ikke vil skje, men Tettey er glad for at operasjonen gikk bra og at han vil komme tilbake på fotballbanen like sterk som før.

- Jeg har hatt samme skade på den venstre ankelen. Legen gjorde akkurat det samme da. Han er Englands beste på dette her. Etter at jeg kom tilbake sist gang, har jeg ikke hatt noen problemer. Så jeg er veldig trygg på at rehabiliteringen vil gå bra, forteller Tettey.

4. september starter Norge VM-kvalifiseringen hjemme mot Tyskland. Da skal han være tilbake i toppform for lengst.

- Hvis alt går bra, ser jeg for meg at jeg er frisk i slutten av mai. Da skal jeg ha tid til å få en god oppkjøring. Jeg skal ha spilt nok seriekamper til å være klar mot Tyskland, sier Tettey.

TILBAKE OM TRE MÅNEDER: Etter å ha blitt operert av en ekspert, forventer Tettey å være rehabilitert om 12 uker. Foto: Scanpix
TILBAKE OM TRE MÅNEDER: Etter å ha blitt operert av en ekspert, forventer Tettey å være rehabilitert om 12 uker. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer