Tettey prøver å unngå presset før Nederland-kampen

Kan få sin første start siden Tyrkia-nedturen.

INGEN REDNINGSMANN: Alexander Tettey kan bli joker når han nå kommer rett fra Trondheim og kanskje til en startplass mot Nederland. Unggutten håper han snart gjør seg fortjent til å være i landslagstroppene konsekvent. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
INGEN REDNINGSMANN: Alexander Tettey kan bli joker når han nå kommer rett fra Trondheim og kanskje til en startplass mot Nederland. Unggutten håper han snart gjør seg fortjent til å være i landslagstroppene konsekvent. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

||| ROTTERDAM (Dagbladet.no): Alexander Tettey fikk en tung debut fra start for det norske landslaget da han ble kastet til ulvene i den skjebnesvangre Tyrkia-kampen på Ullevaal for halvannet år siden.

Midtbaneankeret Martin Andresen måtte melde forfall, og Tettey, som kom fra to strålende kamper for RBK mot Valencia, fikk det enorme ansvaret for å styre Norges midtbane da EM skulle sikres.

Det gikk ikke som han hadde håpet. Unggutten sleit med å finne seg til rette i rollen, og fikk mye kritikk av ekspertene etter tapet for Tyrkia.

Kan få tillit fra start
I morgen kan det være duket for en ny ildprøve for Rosenborg-diamanten. Tettey har ikke startet for Norge siden '07, men mye kan tyde på at han nå tar steget rett fra hasteflyet til Rotterdam og inn i en indreløperrolle på mektige De Kuip, der de siste flikene av norsk VM-håp ligger.

Kanskje var det også denne litt alvorlige virkeligheten 23-åringen kjente litt på da han brukte ekstra lang tid i spillergarderoben under dagens pressetreff.

- Det føles greit å være her. Jeg skal bare trene godt og gjøre mitt beste her i dag, sier Tettey til Dagbladet etter å ha blitt hentet av landslagslege Thor Einar Andersen.

- Synes du det er slitsomt å bli kalt inn i siste liten?

- Nei...det er mange som har opplevd dette. Man får heller satse på å bli mer fast i troppen etter hvert. Det føles litt som begynnelsen i Rosenborg, da jeg kom inn som ny og måtte jobbe for å være fast i troppen. Sånn er det, sier Tettey, som i sin siste landskamp fikk et kvarter som innbytter mot Finland.

Unngår presset
En eventuell startplass mot Nederland hevder Tettey at han ikke har tenkt på ennå, og Drillo har heller ikke gitt spillerne laget.

Rosenborgs midtbanemotor vil heller ikke si at han preges av landslagsnerver etter det som skjedde forrige gang han fikk muligheten fra start.

- Jeg har egentlig ingen stor kommentar til det, svarer Tettey på spørsmål om han ønsker å senke forventningene til seg selv denne gangen.

- Får jeg innhopp i morgen, så får jeg det. Jeg legger ikke så mye press på meg selv, sier 23-åringen, som ble hentet inn som erstatter for Simen Brenne i går.

Sannsynlig norsk lag
Landslagssjef Egil Drillo Olsen bekreftet i dag at han vil gjøre flere endringer enn å erstatte suspenderte Brede Hangeland før kampen i morgen.

- Komponeringen av midtbaneleddet har vært den største utfordringen, men vi har også fått inn en erstatter for Brenne, sier Drillo.

Ut fra treningen i går og Drillos signaler før treningen i dag, mener Dagbladet at dette er den sannsynlige lagoppstillingen mot Nederland:

• Norge (4-5-1): Knudsen — Høiland, Wæhler, JA Riise, Bertelsen — BA Riise, Grindheim, Winsnes, Tettey, Gamst Pedersen - Carew

Tre-fire av disse valgene er imidlertid åpne for spekulasjoner, og ikke noe er helt sikkert før laget offentliggjøres en time før kampstart i morgen.

GODT HUMØR: lagkompisene Alexander Tettey og Per Ciljan Skjelbred får neppe tillit samtidig fra start mot Nederland. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
GODT HUMØR: lagkompisene Alexander Tettey og Per Ciljan Skjelbred får neppe tillit samtidig fra start mot Nederland. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer