FEIRET PÅ WEMBLEY:  Alexander Tettey feiret at opprykket til Premier League var i boks på Wembley i går. Nå ser trønderen fram mot to nye år med Norwich. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL/NTB Scanpix.
FEIRET PÅ WEMBLEY: Alexander Tettey feiret at opprykket til Premier League var i boks på Wembley i går. Nå ser trønderen fram mot to nye år med Norwich. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL/NTB Scanpix.Vis mer

Tetteys kontrakt ble forlenget da opprykket ble sikret

Håper på flere nordmenn i Premier League.

(Dagbladet): I går ettermiddag kunne Alexander Tettey og resten av Norwich-spillerne juble for at opprykket til Premier League er i boks etter en sterk 2-0-seier mot Middlesbrough på Wembley. 

Og mens flere av lagkameratene valgte å feste til langt på natt, tok Tettey det hele med ro.

- Det var en tøff kamp i går og etter å ha gitt alt jeg kan i 90 minutter var jeg ganske sliten, sier Tettey til Dagbladet tirsdag.

- Jeg tror det var en ganske vill feiring for noen.

Fra sin sentrale midtbaneposisjon var han en viktig bidragsyter i Norwichs defensive arbeid.

- Vi hadde alle fått våre oppgaver av treneren og jeg følte jeg klarte min veldig bra, sier den tidligere Rosenborg-spilleren.

Klausul i kontrakta Etter en sesong på nivå to i England ser han igjen fram mot å stille seg opp på motsatt banehalvdel av noen av verdens beste spillere.

- Jeg har kost meg stort de to sesongene jeg har spilt i Premier League. Det er mye oppmerksomhet og gode lag vi skal møte. Det blir fantastisk, sier trønderen.

Da opprykket i går ble sikret ble det samtidig utløst en klausul i hans kontrakt. Året han hadde igjen hos de grønne- og gulkledde har nå blitt til to.

- Jeg og familien trives veldig godt, sier landslagspilleren, som ikke har noe behov for å planlegge mer enn to år fram i tid. 

Pokal for tredjeplass? Han beskriver gårsdagens seier som en av sine største på fotballbanen. De to plassene som sikret direkte opprykk kapret Bournemouth og Watford. Men med gårsdagens playoff-seier ble Norwich det tredje laget som rykket opp.

- Det føltes litt rart å få pokal for en tredjeplass, ler Tettey, som samtidig opplyser at medaljen de fikk var i valør gull.

- Fansen til begge lag lagde sinnssykt bra stemning. Jeg er glad for opplevelsen.

Hjem til Norge Sammen med familien reiser han hjem til Trondheim senere denne uka. Der kommer han til å holde kroppen i gang inn mot landskampene mot Sverige (8. juni) og Aserbajdsjan  (12.juni). Per-Mathias Høgmo tar ut sin tropp torsdag.

- Ingenting er bankers. Jeg håper navnet mitt blir lest opp, sier en beskjeden Tettey som har startet alle kvalifiseringskampene i den pågående kvaliken.

Men først har noen dager med etterlengtet hvile i vente.

- Jeg er ganske sliten nå, så jeg må være smart i hvordan jeg gjør ting. Championship-sesongen er lang. 46 kamper pluss tre playoff-kamper tar på.

Ødegaard til Premier League? Per dags dato er han Norges eneste Premier League-spiller kommende sesong.

- Jeg er bare glad for å være i en tropp. Det er knalltøft for en nordmann å spille seg inn i en Premier League-stall, sier Tettey, som håper han kan få selskap.

- Kanskje noen kan kjøpe Martin (Ødegaard). Det er jo nå klubbene skal ut å handle, ler 29-åringen.