Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tetteys tøffe kamp om spilletid

Men han kan i hvert fall løpe fra gamlegutta.

(Dagbladet.no): La det være sagt med en gang:

Alexander Tettey (20 år i går) får langt fra noen enkel oppgave med å etablere seg på Rosenborgs lag.

Beundrer Roar Strand

Favorittposisjonen hans er sentral midtbane, men foreløpig er han antakelig mer aktuell som indreløper i RBK.

Dermed må han konkurrere med spillere som Per Ciljan Skjelbred, Ørjan Berg og Roar Strand, hvorav sistnevnte er forbildet hans innen egen klubb.

- Roar har spilt fotball siden han ble født eller noe, og fortsatt er han i god form, ler Tettey, full av beundring for den 16 år eldre lagkameraten.

Likevel er han ikke motløs i forhold til å få spilletid.

- Jeg har tro på at jeg kan få et gjennombrudd denne sesongen. Nå når jeg er 20 år, begynner det også å bli naturlig, nevner han.

RASKEST PÅ RBK: Alexander Tettey har fart i beina, og sier han i hvert fall kan springe fra lagkameratene. Alle foto: SCANPIX
RASKEST PÅ RBK: Alexander Tettey har fart i beina, og sier han i hvert fall kan springe fra lagkameratene. Alle foto: SCANPIX Vis mer

Raskest i RBK

Med tanke på den knallharde kampen om plassene i RBK, må det være en trygghet for Tettey å vite at det er minst én sammenheng hvor ingen av de andre rosenborgerne kan måle seg med ham.

I løpsdueller.

- Ja, jeg var den raskeste spilleren sist vi kjørte sprinttester, bekrefter den lynkjappe midtbanemannen.

Av sine andre kvaliteter nevner han ro med ballen, arbeidsvillighet, viljestyrke og raske forflytninger.

- På den annen side kan jeg bli bedre til å rettvende raskt når jeg mottar ball. Dessuten har jeg et enda større angrepspotensial hvis jeg utnytter hurtigheten bedre og spiller oftere på førsteberøring, trekker han fram.

Forbedringspotensialet er der altså. Men noe har allerede blitt bedre. Både på og utenfor banen har han merket framgang.

- På banen har jeg blitt bedre kjent med laget, og utenfor er jeg blitt mer avslappet i forhold til det å måtte sitte på benken. Begge deler har gitt mer trygghet, forklarer han.

Drømmer om Man. United

I løpet av vinteren har han sluppet til i en del kamper, som har gått bra. Så da skulle vel alt være i rute til seriestarten?

- Bortsett fra at jeg er blitt bremset litt av en strekkskade, synes jeg formen er bra, ja, lyder statusrapporten rett før det braker løs.

I tråd med Rosenborg-tradisjonen tar ikke Tettey av da Dagbladet.no ber ham dele noen av sine langsiktige fotballdrømmer med leserne.

- Drømmen er å fortsette å spille for Rosenborg og å utvikle meg som spiller, svarer han sindig.

- Men du hadde vel ikke hatt noen imot å spille på Old Trafford noen år fram i tid?

- Nei, hehe, jeg hadde ikke hatt noe mot å ende opp i Manchester United etter hvert, innrømmer han om sitt utenlandske favorittlag.

Tror på seriegull

Favorittspilleren spiller derimot for en helt annen klubb, Villarreal. Han heter Riquelme.

- Han er så utrolig rolig med ballen, en veldig intelligent fotballspiller, som er vanskelig å ta fra ballen. Det han er, er det jeg håper å bli, sier Tettey.

Så får den forestående sesongen fortelle om han kan vise Riquelme-takter på Rosenborgs lag, et lag han har god tro på at vil ende opp som seriemestre.

- I år tror Rosenborg gjør det bra - veldig, veldig bra. Innkjøpene som har vært gjort, har vært gode, og treningen har blitt enda bedre, advarer den talentfulle «troillongen».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling