Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tevez bitter og skuffet over City-laget

Det sier hans utskjelte rådgiver.

CITY ORDNET ALDRI OPP: Carlos Tevez anklager City for løftebrudd, spissen mener klubben hadde sagt de skulle fikse ting som plaget spissen i klubben. Foto: AFP/ANDREW YATES
CITY ORDNET ALDRI OPP: Carlos Tevez anklager City for løftebrudd, spissen mener klubben hadde sagt de skulle fikse ting som plaget spissen i klubben. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går stilte Carlos Tevez på treningsfeltet i Manchester igjen, tre dager etter at det ble kjent at han har lagt inn en overgangssøknad hos Manchester City.

Argentinerens mye omtalte rådgiver, Kia Joorabchian, har siden fått et syndebukkstempel av City. Klubben hevder at han og spissen bare ønsker seg en feitere kontrakt på Eastlands, det snakkes om nesten tre millioner kroner per uke.

Overgangskonsulent Tor Kristian Karlsen har uttalt til Dagbladet at Joorabchian styrer alt om Tevez i media, spissen er selv bare en brikke.

Nå snakker Joorabchian ut i Daily Telegraph, og går langt i å antyde at det er Citys sportslige utvikling som har skuffet «vinneren» Tevez.

Bitter og skuffet Tevez trodde City skulle bli bedre fortere, sies det. Han ønsket bare ett år uten Champions League-spill, og Citys femteplass i serien i vår betydde minst to.

- Carlos var bitter og skuffet over at de ikke klarte å kvalifisere seg til Champions League. Han følte klubben ikke beveget i den retningen han inbilte seg den skulle. Han spilte over evne, han gjorde alt han kunne, sier Joorabhian til avisa.

På toppen av dette snakker rådgiverene og Tevez' tidligere eier via selskapet MSI om «temaer» som City lovte Tevez å ordne opp i. Det var mangel på løsning på de ukjente temaene som gjør at mannen med 39 City-mål på 60 kamper nå har et uopprettelig problem med flere City-ledere.

Joorabvchian forteller ikke hva det dreier seg om eksakt, bare at City utsatte håndteringen av temaet Tevez var opptatt av fram til overgangsvinduet stengte i sommer.

- I september ble Carlos igjen oppgitt fordi han mente ingenting skjedde. Hans syn var at de hadde blitt enige om noe, løfter var gitt til ham, og selv om overgangsvinduet var stengt så ble ikke ting ordnet opp i. Da ville Carlos bort igjen.

Den iranskfødte forretningsmannen benekter Citys påstander om at han og Tevez gjentatte ganger etterlyste en ny kontrakt, hans versjon er slike forslag fra City ble kontant avvist.

Kan spille for City fortsatt Han sier han gjerne viser fram e-poster som beviser dette, for at folk skal skjønne at han har oppført seg korrekt mot City. Og Joorabchian tar æren for at Tevez ikke stakk fra City i sommer, men i stedet ble overtalt til en ny sesong etter samtaler med Citys eiere fra Abu Dhabi.

SNAKKER UT: Tidligere Tevez-eier Kia Joorabchian uttaler seg på vegne av spissen i dag. Han forklarer at Tevez trodde City skulle bli en toppklubb raskere, det var visjonen han ble presentert da han skrev under sommeren 2009. Foto: AFP/CHRIS YOUNG
SNAKKER UT: Tidligere Tevez-eier Kia Joorabchian uttaler seg på vegne av spissen i dag. Han forklarer at Tevez trodde City skulle bli en toppklubb raskere, det var visjonen han ble presentert da han skrev under sommeren 2009. Foto: AFP/CHRIS YOUNG Vis mer

Skriverier om at Tevez nå kommer til å streike eller true seg til en exit møtes med vantro hos mannen som skal ha kjent Tevez siden han var en tenåring i Boca Juniors.

- Det må være klart at Carlos aldri har sagt at han ikke skal trene eller være profesjonell. De ryktene er søppel. Han spiller hvis han blir tatt ut på laget og han gjør sitt beste. Han føler det er viktig at han gir 100 prosent hver gang han tar på seg drakta, sier rådgiveren.

Han foreslår at klubben nå forsøker å løse problemet i løpet av noen uker, fordi saken per i dag skader begge parter.

- En eller annen gang må klubben og Carlos sette seg ned og finne en minnelig løsning her, sier Joorabchian.

Cook større enn Tevez? I The Times navngir Joorabchian City-direktør Garry Cook som hovedproblemet for Tevez.

- Garry Cook tror han er større enn Tevez. Han prøver å gjøre dette til en sak mellom meg og ham, når det ikke er i nærheten av å være det. Han tror kanskje at han er en viktig person, men det er han ikke. Verken han eller jeg er viktige, dette handler om Carlos og hans forhold til klubben.

• Dersom Manchester City selger Tevez kan erstatteren bli en bosnier ved navn Edin Dzeko. En rekke britiske aviser skriver i dag at Wolfsburg-måljegeren har skrevet brev til City med et ønske om en overgang til Premier League.

VIL TIL CITY: Edin Dzeko skal ha sendt takkebrev til City, fordi klubben viste interesse for ham i sommer. Dersom 24-åringen skal kjøpes i januar kan han koste opptil 40 millioner euro. Foto: EPA/Carmen Jaspersen
VIL TIL CITY: Edin Dzeko skal ha sendt takkebrev til City, fordi klubben viste interesse for ham i sommer. Dersom 24-åringen skal kjøpes i januar kan han koste opptil 40 millioner euro. Foto: EPA/Carmen Jaspersen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!