Tevez bryter med Manchester United

Avslo lukrativt kontraktstilbud.

ENDELIG FARVEL: Carlos Tevez hadde problemer med å svare på om kampen mot Arsenal var et endelig farvel med Old Trafford som Manchester United-spiller da han ble intervjuet etter kampen. Det skulle det vise seg å være.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
ENDELIG FARVEL: Carlos Tevez hadde problemer med å svare på om kampen mot Arsenal var et endelig farvel med Old Trafford som Manchester United-spiller da han ble intervjuet etter kampen. Det skulle det vise seg å være.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

||| (Dagbladet.no): Carlos Tevez er definitivt tapt for Manchester United.

Det meddeler klubben i en kort melding på egne hjemmesider.

Manchester United har forøkt å forhandle ned prisen som Tevez' eierselskap MSI har satt på argentineren, uten hell. Allikevel er det ikke utlegget på over 250 millioner kroner som har veltet overgangen.

Det er det Tevez selv som har gjort etter at han ikke kunne gi noe forpliktende ja innen tidsfristen Manchester United hadde satt for å fullføre forhandlingene.

- Klubben hadde bestemt seg for å betale opsjonsprisen på 25,5 millioner pund og tilbudt Carlos en femårskontrakt, som ville ha gjort ham til en av de best betalte spillerne i klubben. Skuffende nok, informerte rådgiverene hans klubben om at han ikke ønsker å fortsette å spille i Manchester United på tross av at han har vært delaktig i en av klubbens mest suksessrike perioder, står det å lese på manutd.com.

Frustrert

Avgangen kommer ikke som noen stor overraskelse på bakgrunn av ordvalgene Tevez har foretatt i media de siste månedene.

- Jeg har stor respekt for historien og supporterne til Manchester United, og i så måte ønsker jeg ikke å forlate klubben. Men fra et personlig ståsted, vil den beste løsningen være om jeg forlater klubben. Jeg trenger kontinuitet dersom jeg skal spille opp mot mitt beste. Dersom det ikke skjer, tror jeg nok at dette blir min siste sesong, sa Tevez i begynnelsen av mai.

 
Da Manchester United sikret sitt 18. seriegull i hjemmekampen mot Arsenal kom det ytterligere indikasjoner på at Tevez hadde bestemt seg. 67 minutter ut i oppgjøret forlot den alltid oppofrende argentineren banen til kraftige oppfordringer fra tribuneplass i retning sir Alex Ferguson og David Gill om å finne fram sjekkheftet.

Tevez repliserte med følelsesladet vinking som minnet mistenkelig om et endelig farvel med Old Trafford som United-spiller.

- Kanskje farvel, svarte Tevez på gebrokkent engelsk da han fikk spørsmål fra Sky Sports om det var et takk for seg.

SUPPORTERSTØTTE: Supporterne oppfordret sir Alex Ferguson til å kjøpe Carlos Tevez gjennom hele vårsesongen. Manchester United prøvde også, men fikk nei.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
SUPPORTERSTØTTE: Supporterne oppfordret sir Alex Ferguson til å kjøpe Carlos Tevez gjennom hele vårsesongen. Manchester United prøvde også, men fikk nei.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

Energibunten følte seg delvis satt i skyggen av sir Alex Ferguson, og var åpenlyst frustrert over ikke å få sjansen på tross av tidvis godt spill. Han har også spørsmålsstilt klubbens vilje til å beholde ham med tanke på at det skulle gå nesten to år før tilbudet om en langtidskontrakt endelig kom.

Spørsmålet er om han finner seg en klubb som er villig til å garantere ham spilletiden han ønsker, samtidig som det ikke markerer et steg ned på karrierestigen.

Spissmakker til Santa Cruz?
Han skal angivelig ha utelukket Liverpool av hensyn til Manchester United. Det etterlater Manchester City og Chelsea som de mest sannsynlige alternativene.

Ifølge The Independent er Uniteds byrival City sikre på at de har fått napp hos Tevez og hans følge av rådgivere. Den Abu Dhabi-eide klubben har få problemer med å hoste opp de nødvendige 25,5 millioner pundene som skal til for å frigi ham fra MSI, og har ingen betenkeligheter med å gi ham en plass i Premier Leagues lønnsadel.

Skulle City lykkes med sitt framstøt, kan det bety en søramerikansk spissduo bestående av Carlos Tevez og Roque Santa Cruz. BBC melder at paraguayaneren er i ferd med å gjenforenes med manageren som hentet ham til England, Mark Hughes, etter at City skal ha møtt Blackburns prisforlangende.

Santa Cruz klarte aldri å følge opp en imponerende debutsesong i Premier League, noe en kneskade skal ta sin del av skylden for. Det har uansett ikke skremt Mark Hughes fra tanken på å legge over 180 millioner kroner på bordet for å sikre seg sin tidligere elev.

NY SPISSMAKKER?: Roque Santa Cruz er god vei mot å bli Manchester City-spiller. Spørsmålet er om Carlos Tevez tar følge samme vei.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Norberto DUARTE
NY SPISSMAKKER?: Roque Santa Cruz er god vei mot å bli Manchester City-spiller. Spørsmålet er om Carlos Tevez tar følge samme vei.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Norberto DUARTE Vis mer

Ønsker Benzema
Med Cristiano Ronaldo på det nærmeste klar for Real Madrid, og uansett hva Tevez skulle finne på, mister Manchester United to av drivkreftene bak suksessen laget har hatt de siste to sesongene.

Sir Alex Ferguson står dermed igjen med to tomrom å fylle og et gigantisk overgangsbudsjett å bruke. Behovet for en ny angriper er åpenbart, og de fleste salgsvarene fra de øverste hyllene på overgangsmarkedet kan sannsynligvis overtales til å fortsette karrieren i Manchester.

Én mann skal stå høyere i kurs enn noen annen hos United-manageren: Karim Benzema.

Lyon-spilleren er ung og forholdsvis uprøvd på det øverste nivået, men talentet er udiskutabelt. Sir Alex Ferguson har fulgt 21-åringen i mer enn to år, og skal ifølge Manchester Evening News være klar til å gjøre et fremstøt oppildnet av at Lyons president Jean-Michel Aulas måtte medgi at alle har sin pris.

Benzema har imidlertid ikke uttrykt noe ønske om å forlate Frankrike ennå i frykt for å mislykkes utenlands og dermed havne utenfor landslagsdiskusjonen foran neste års VM i Sør-Afrika.

FERGIES FØRSTEVALG: Karim Benzema (t.h.) står høyt i kurs hos sir Alex Ferguson og lanseres av lokalavisen som Manchester Uniteds hovedmål på overgangsmarkedet.Foto: SCANPIX/EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
FERGIES FØRSTEVALG: Karim Benzema (t.h.) står høyt i kurs hos sir Alex Ferguson og lanseres av lokalavisen som Manchester Uniteds hovedmål på overgangsmarkedet.Foto: SCANPIX/EPA/GUILLAUME HORCAJUELO Vis mer