HELT: Carlos Tevez satte inn det avgjørende straffesparket da Argentina sikret seg finaleplass i Copa America natt til lørdag. Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko
HELT: Carlos Tevez satte inn det avgjørende straffesparket da Argentina sikret seg finaleplass i Copa America natt til lørdag. Foto: AP Photo/Natacha PisarenkoVis mer

Tevez den store helten da Argentina sikret Copa-finale

Satte det avgjørende straffesparket.

Carlos Tevez satte inn det avgjørende straffesparket da Argentina sikret seg finaleplass i Copa America natt til lørdag.

Spissveteranen, som nylig forlot Juventus til fordel for Boca Juniors i hjemlandet, var sikker da han fikk sjansen til å avgjøre straffesparkkonkurransen i semifinalen mot Colombia. Etter ordinær tid sto det 0-0.

For Tevez var scoringen en aldri så liten revansje. I 2011 misbrukte spissen det avgjørende straffesparket da Argentina røk ut av Copa America på hjemmebane. Fredag fikk han omsider gjort opp for seg.

- I fotball får man alltid en ny sjanse. Men dette skal ikke handle om meg, det handler om mine lagkamerater. De vant denne kampen, og jeg er veldig stolt av dem, sa Tevez etter kampen.

Startet på benken For 31-åringen ble også triumfen mot Colombia et endelig bevis på at han er tilbake i landslagsvarmen. Den tidligere Juventus-angriperen var ute av landslaget i tre år, men ble hentet tilbake etter fjorårets VM-sluttspill.

Mot Colombia fredag startet Tevez riktignok på benken, men ble byttet inn i slutten av andre omgang.

- Jeg nyter å spille, laget presterer bra, og jeg må bare vente på min sjanse, sa han.

Argentinas landslagssjef Gerardo Martino hadde ikke valgt Tevez blant de fem spillerne som fikk innlede straffesparkkonkurransen for Argentina, men det måtte flere enn ti straffer til for å avgjøre. Lucas Biglia og Marcos Rojo bommet begge fra krittmerket for Argentina.

Straffebommer Matchvinner Tevez måtte samtidig innse at han langt fra ifra var banens beste spiller fredag. Den tittelen kunne i stedet Colombia-keeper David Ospina trygt ikle seg.

Arsenal-målvakten gjorde en rekke praktredninger og bidro sterkt til at oppgjøret sto målløst etter 120 minutters spill.

Argentina har ikke vunnet Copa America siden 1993. Nå er laget klar for semifinale. Der venter vinneren av kvartfinalekampen mellom Brasil og Paraguay.

Den spilles natt til søndag norsk tid.

(NTB)