Tevez-fest da Maradona kom på besøk

Fikk se City knuse Fulham.

OVERRASKENDE BESØK: Diego Maradona og kjæresten Veronica Ojeda tok turen til Craven Cottage. De ble servert et argentinsk klassemåltid. Foto: IAN KINGTON/AFP
OVERRASKENDE BESØK: Diego Maradona og kjæresten Veronica Ojeda tok turen til Craven Cottage. De ble servert et argentinsk klassemåltid. Foto: IAN KINGTON/AFPVis mer

(Dagbladet): Fulham - Manchester City 1-4.

Craven Cottage var åsted for helgas mest overraskende Premier League-besøk.

Rett før start tuslet nemlig Diego Maradona og kjæresten Veronica Ojeda over gressmatta ved Themsen, før han gikk opp på den gamle hovedtribunen til Fulham. Og han fikk se litt av et argentinsk show.

Carlos Tevez scoret to og la opp til ett. Pablo Zabaleta puttet også.

- Jeg er veldig fornøyd, for laget spilte veldig bra. Vi har spilt veldig mange gode kamper og ikke vunnet, men sånn er fotball. Vi kan ikke gråte over uavgjort, og heller ikke ta av fordi vi har vunnet borte, sier manager Roberto Mancini.

- Kan dere vinne ligaen i år?

- Jeg vet ikke, vi må jobbe videre. Vi kan ikke ta av bare fordi vi har vunnet, sier italieneren.

Managerduellen Maradonas visitt på Craven Cottage kom overraskende på alle, så forhåndspraten handlet lite om ham - men desto mer om managerne Mark Hughes og Roberto Mancini.

Hughes hadde like mange poeng etter 13 kamper forrige sesong, som Mancini hadde sørget for i år. Likevel fikk waliseren sparken fire kamper seinere.

Før denne kampen hadde derimot Mancini en marginalt bedre totalstatistikk en forgjengeren. Italieneren hadde seier i 51 prosent av kampene, mens Hughes endte City-karrieren med seier i 47 prosent av kampene.

Rett før avspark viste City-gutta at de satte stor pris på Hughes. Omtrent alle gikk bort til ham for å gi eks-sjefen en klem.

Men det gikk ikke lang tid før alt vennskap ble lagt til side.

- City var veldig gode, og i første del av førsteomgang var de kanskje bedre enn jeg har sett dem i år. Samtidig ga vi dem altfor mye rom, og la ikke nok press på dem, sier Mark Hughes.

- Jeg kjenner gutta, jeg kjenner kvaliteten i det laget, men all ære til Roberto Mancini. Jeg tenker bare på Fulham, jeg har ikke vært her så lenge, og vi skal bruke de neste månedene til å få klubben inn på det sporet vi ønsker, sier waliseren.

Fulham revnet For bare seks minutter tok det Carlos Tevez å sende de - for anledningen - mørkeblå i ledelsen. Gareth Barry slo en stikker og Tevez - som muligens var et par centimeter offside - dro med seg ballen inn i boksen.

Han var iskald i avslutningen og scoret sikkert fra 13-14 meter.

TO SCORINGER OG MÅLGIVENDE: Carlos Tevez er toppscorer i Premier League med ni mål. Foto: MATT DUNHAM/AP
TO SCORINGER OG MÅLGIVENDE: Carlos Tevez er toppscorer i Premier League med ni mål. Foto: MATT DUNHAM/AP Vis mer

Innledningen var ganske sjansefattig, men etter 32 minutter viste nok en argentiner seg fram.

Pablo Zabaleta plukket opp en dårlig Damien Duff-klarerering og klinket til fra 20 meter. Skuddet sneiet innom Duff og gikk inn til 0-2.

Like etter var Tevez tilrettelegger, da Yaya Toure økte ledelsen med et skudd fra skrått hold. Fulham revnet fullstendig. Brede Hangeland kan ikke lastes for noen av målene, men han kunne kanskje gått tettere opp i Tevez før tredjescoringen.

«Boring, boring City» Fulham hevet seg kraftig etter pause, men ti minutter inn i omgangen ble alle forhåpninger om en snuoperasjon knust.

Først misbrukte Tevez en kjempesjanse alene med keeper - før han scoret sitt andre for kvelden.

Zabaleta fyrte løs fra distanse og Tevez lekte ballen over Mark Schwarzer med en herlig hælkipp. Hans niende seriemål denne sesongen.

City-fansen koste seg i London. Mancinis menn har nemlig blitt beskyldt for å spille kjedelig. Zoltan Geras trøstemål 20 minutter før slutt ødela på ingen måter festen for Manchester-gjengen.

«Boring, boring City,» sang City-supporterne ironisk.

- Supporterne - når vi taper er det normalt at de ikke er glade, og det er også normalt at de er glade når vi vinner borte. Men de forstår at sesongen er veldig lang, sier Roberto Mancini, som også skrøt av Carlos Tevez' innsats.

- I de siste to ukene har han trengt litt fri og har ikke kunnet trent, men i dag var han tilbake etter bra treninger, og gjorde det bra, sier den stadig bedre engelsktalende italieneren.

PS! Hughes hadde aldri tidligere tapt en kamp mot Manchester City som manager. Kveldens nederlag er også hans første mot en klubb han tidligere har ledet.

TØFT GJENSYN: Det ble ikke noe gledelig gjensyn med Manchester City for Fulham-manager Mark Hughes. Foto: IAN KINGTON/AFP
TØFT GJENSYN: Det ble ikke noe gledelig gjensyn med Manchester City for Fulham-manager Mark Hughes. Foto: IAN KINGTON/AFP Vis mer