Tevez har arr han ikke vil bli kvitt

Apachen endelig klar for United.

• Direkte kl. 21.00: Portsmouth  - Manchester United

(Dagbladet.no): I kveld løper Carlos Tevez (23) ut på banen som Manchester United-spiller for første gang, etter sommerenes mest omstridte overgangssak.

Han er en tøffing, Tevez.

- Jeg har aldri følt press når jeg spiller fotball. Hver gang jeg går på banen tenker jeg bare på å kose meg, sier Tevez.

Fort Apache

Slik blir du kanskje når du vokser opp i Ejército de Los Andes, en bydel i Buenos Aires også omtalt som «Fort Apache» på grunn av voldskriminalitet.

Tevez er stolt av sin bakgrunn, også sitt klengenavn Apachen.

Det var som baby i hjemmet i Fort Apache han fikk sitt karakteristiske arr på halsen. Hjemme hos mor veltet han en kjele med kokende vann og pådro seg tredjegradsforbrennelser.

STOLT AV ARRENE: Carlos Tevez var bare en baby da han veltet en kjele med kokende vann og pådro seg tredjegradsforbrenninger i ansikt, hals og bryst. Men argentineren har takket nei til tilbud om plastisk operasjon - fordi han mener arrene forteller hvem han er. Foto: REUTERS
STOLT AV ARRENE: Carlos Tevez var bare en baby da han veltet en kjele med kokende vann og pådro seg tredjegradsforbrenninger i ansikt, hals og bryst. Men argentineren har takket nei til tilbud om plastisk operasjon - fordi han mener arrene forteller hvem han er. Foto: REUTERS Vis mer

De neste to månedene måtte lille Tevez få intensiv behandling på sykehus.

Som barn spilte i han fotball i den lokale klubben All Boys. Han ble hentet til topplaget Boca Juniors i 1997 og slo gjennom på A-laget som 17-åring med blendende teknikk og frekkhet.

Selvsagt ble han omtalt som den nye Maradona.

Med stjernestatusen kom velstand. Boca Juniors ble generøse, de ville til og med betale for en plastisk operasjon. Den lille spissen sa nei, han mener arrene forteller hvem han er.

Fra 2001 til 2004 hjalp han Boca til to seriegull, to seirer i Libertadores cupen og VM-gull for klubber.

OL-sluttspillet i 2004 gjorde ham til en verdensstjerne, og like etter ble han Sør Amerikas dyreste spiller. Da kjøpte Kia Joorabchian ham til brasilianske Corinthians, med en prislapp på 110 mill. kroner.

Tungt i West Ham

Etter 25 mål mål 37 kamper ble han med investor Joorabchian til West Ham og London. Han fikk en tung start, først i mars scoret han for Hammers.

Tevez har arr han ikke vil bli kvitt

Så rant målene inn og West Ham berget plassen etter mye bråk om Tevez\' eierskap. Det ble ikke lettere da Manchester United meldte sin interesse.

Ferguson fikk sin mann, som han ofte gjør. Og timingen var perfekt. To dager etter at Tevez offisielt ble United-spiss gikk Wayne Rooney av banen med brukket metatarsal-bein.

Nå får Tevez to måneder på seg å vise at han er en verdig erstatter.

- Jeg vil bare prøve meg i laget, å bli kjent med spillerne. Kanskje jeg kan prestere like bra som forrige sesong, sier Tevez.

- Det er et stort slag å miste Rooney, og det blir vanskelig å erstatte ham.

United-fansen håper han ikke er like beskjeden borte mot Portsmouth i kveld.

Men mest av alt ber fansen om at han ikke igjen venter sju måneder og 19 kamper på sitt første mål i ny klubb.

- Jeg måtte lære veldig mye i West Ham, men jeg føler at jeg har vokst og forbedret meg som spiller. Nå er jeg klar for å spille i United, sier Tevez.

Kilder: Nyhetsbyrået PA, The Times og Wikipedia

<B>VANT TITLER:</B> Her løfter Tevez pokalen etter seieren i Libertadores- cupen.
<B>SISTE KAMPEN:</B> Her forlater Tevez banen for siste gang som Boca Juniors-spiller.
<B>SCORET 25 MÅL:</B> Carlos Tevez ble en stor helt i Boca Juniors, og scoret 25 mål på 75 kamper.