FAMILIEN RUNDT SEG: Carlos Tevez har fått selskap av kona Vanesa og døtrene Florencia og Katia i Manchester, noe som gjør det enklere for den argentinske spisstjerna å finne roen i Manchester City.Foto: SCANPIX/AP Photo
FAMILIEN RUNDT SEG: Carlos Tevez har fått selskap av kona Vanesa og døtrene Florencia og Katia i Manchester, noe som gjør det enklere for den argentinske spisstjerna å finne roen i Manchester City.Foto: SCANPIX/AP PhotoVis mer

- Tevez har en fremtid i City

Rådgiveren tror argentineren kan slå seg til ro med familien på plass.

(Dagbladet): Ved midnatt stengte overgangsvinduet, og det uten at et av de heteste salgsobjektene på markedet hadde vært under auksjonshammeren.

Carlos Tevez er nemlig stadig Manchester Citys eiendom, og vil iallfall være det fram til nyttår når neste mulighet byr seg. Argentinerens lønnskrav, de lyseblås prisforlangende, en vellykket jakt på Samir Nasri og en familiegjenforening sørget i sum for at 27-åringen ble værende på Etihad Stadium, forteller rådgiveren hans, Kia Joorabchian.

- Det kom et par tilbud, men han er åpenbart en viktig spiller for City og de ville ikke la ham gå for enhver pris. Det kom aldri noe tilbud som matchet det City ønsket seg for ham, sier Joorabchian i et intervju med radiokanalen Talksport.

Han innrømmer også at antallet nuller på lønnsslippen skremte bort de fleste interessenter.

- Det koker nok ned til klubber som Inter, som kom med et par tilbud, og kanskje Real Madrid. Man kan begrense det til fire-fem lag i verden som har råd til ham, sier Joorabchian.

Gjenforening Tevez har gjentatte ganger framsatt både skriftlige og muntlige ønsker om å forlate Manchester etter fire år i Nordvest-England. Etter at det ikke ble noe av i denne omgang heller, mener rådgiveren at klienten kan komme til å bli værende en god stund til.

- Alt i alt - og som Carlos sa selv  mot slutten av forrige sesong - trives han i klubben profesjonelt sett. Han er tilfreds med situasjonen. Det handlet mer om familiære forhold, egentlig, sier Joorabchian.

Nå har imidlertid kona Vanesa og døtrene Florencia og Katia returnert til England etter lenge å ha hatt fast tilholdssted i Buenos Aires. Deres trivsel vil være avgjørende for Tevez' fotballframtid.

- Nå har han klart å overtale kona til å komme tilbake til England, iallfall for en stund. Forhåpentligvis finner hun seg til rettte i løpet av de neste månedene, vil han kanskje slå seg til ro og alt vil være glemt, sier rådgiveren.

Tevez virket å være nær en City-exit da hans tidligere arbeidsgiver Corinthians kom på banen i midten av juli, men São Paulo-klubben klarte aldri å stille de nødvendige bankgarantiene for budet City aksepterte, og dermed ble overgangen lagt på is.

Tilpasningsdyktig Nå røper Joorabchian at Inter også var inne i bildet, og at en byttehandel som involverte Wesley Sneijder ble diskutert.

- Men etter at de sikret seg Nasri, hadde de for mange spillere i den posisjonen. Det kunne latt seg gjøre. Dersom Nasri ikke hadde gått, tror jeg vi kunne fått på plass en avtale, sier Joorabchian.

Konfrontert med at å ta med flyttelasset til Milano ikke medførte nevneverdig mye kortere reisevei til familien i Buenos Aires, svarer Joorabchian at det først og fremst er kona til Tevez som har et problem med Manchester - selv om stjernespissen ikke akkurat har omtalt byen i flatterende ordelag selv.

IKKE ERSTATTER LIKEVEL: Manchester City kjøpte inn Sergio Agüero som en erstatter for Carlos Tevez, men nå ser det ut til at Roberto Mancini kan benytte seg av begges tjenester denne sesongen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
IKKE ERSTATTER LIKEVEL: Manchester City kjøpte inn Sergio Agüero som en erstatter for Carlos Tevez, men nå ser det ut til at Roberto Mancini kan benytte seg av begges tjenester denne sesongen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

- Carlos er en spiller som klarer å tilpasse seg uansett hvor han måtte gå. Han har tilpasset seg hver eneste liga og har vunnet samtlige hjemlige turneringer han noensinne har spilt i. Han har ikke noe problem med det, men det ville kanskje vært enklere for kona hans å tilpasse seg Milano eller Spania, kulturelt sett. Da kunne hun beveget seg lettere rundt og kommunisert bedre. Det var en stor utfordring, så nå vil de neste fire-fem månedene bli veldig viktige, sier Joorabchian.

Manchester City hadde allerede hentet en erstatter dersom Tevez skulle forsvinne, men nå blir landsmannen Sergio Agüero både en lagkamerat på og støttespiller utenfor fotballbanen.

- Konene deres er venner, og Agüero er venn med Carlos, så det vil kanskje hjelpe på situasjonen, sier Joorabchian.

Hargreaves uten hastverk En som derimot ikke har noe problem med Manchester, er sommerens overraskelsessignering Owen Hargreaves.

Den skadeforfulgte midtbanemannen ble frigitt av Manchester United etter forrige sesong, og så derfor en ekstra oppside ved å skrive under for City i at han slapp å flytte på seg.

- Jeg har bodd i Manchester i fire år, og denne overgangen passer meg som hånd i hanske, sier Hargreaves til Citys hjemmesider.

Selv om han erklærer seg friskmeldt, ,mener han at det er et stykke igjen før han kan spille kamper igjen. Et gjensyn med gamleklubben Bayern München i Champions League i slutten av september kommer i så måte for tidlig.

- Det er viktig å komme tilbake i rytmen med å spille fotball, og det har jeg ikke gjort på en stund. Det er uansett tonnevis av kamper som gjenstår i flere turneringer denne sesongen, sier han.

IKKE KLAR ENNÅ: Selv om Owen Hargreaves erklærer seg skadefri, tror han at han er et stykke unna å spille fotball igjen.Foto: SCANPIX/ REUTERS/Phil Noble
IKKE KLAR ENNÅ: Selv om Owen Hargreaves erklærer seg skadefri, tror han at han er et stykke unna å spille fotball igjen.Foto: SCANPIX/ REUTERS/Phil Noble Vis mer