BØYER IKKE AV: Carlos Tevez har uttrykt sin misnøye med Roberto Mancinis treningsregime. Manchester City-manageren vil imidlertid ikke bøye av for klubbens største stjerne, og sier at det er bedre at argentineren finner seg en annen klubb hvis han ikke kan innfinne seg.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
BØYER IKKE AV: Carlos Tevez har uttrykt sin misnøye med Roberto Mancinis treningsregime. Manchester City-manageren vil imidlertid ikke bøye av for klubbens største stjerne, og sier at det er bedre at argentineren finner seg en annen klubb hvis han ikke kan innfinne seg.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren StaplesVis mer

- Tevez kan bytte klubb hvis han er misfornøyd

Mancini vil ikke endre på treningsregimet i City.

|||(Dagbladet): Man skulle kanskje tro at fotballspillere med en angivelig ukelønn på 1,5 millioner kroner gladelig innfinner seg med at det en sjelden gang er mer enn én treningsøkt om dagen.

Carlos Tevez har imidlertid stilt spørsmål ved manager Roberto Mancinis praksis med å avvikle to treningsøkter på tirsdagene dersom Manchester City ikke har kamp i midtuka.

- Spillerne er ikke fornøyde med dette. Vi er mot slutten av en lang sesong, vi har viktige kamper og vi er slitne. Likevel er det fortsatt doble treningsøkter på morgenen og ettermiddagen, sa Tevez i et større intervju med Daily Mail i forkant av Manchester-derbyet for to uker siden.

Oppvaskmøte
Ryktene om en konflikt mellom Tevez og Mancini har svirret i engelske medier de siste ukene. Nå bekrefter sistnevnte at de har hatt et oppvaskmøte, men det betyr ikke at italieneren kommer til å gjøre endringer på treningsopplegget.

- Jeg har snakket med Tevez. Hva som ble sagt, blir mellom oss, men jeg minnet ham på at han bare har vært med én gang når vi har trent to ganger på samme dag. Vi har trent to økter på samme dag fire ganger på de fem månedene jeg har vært her. To av de gangene var Carlos i Argentina, mens en gang var han her, men trente ikke. Så jeg vet ikke hvorfor (han er misfornøyd), sier Mancini, ifølge The Guardian.

For Mancini spiller det ingen rolle om du heter Carlos Tevez eller Abdisalam Ibrahim: Er man misfornøyd med arbeidsmetodene, kan man like gjerne finne seg en ny klubb, understreker City-manageren.

- Tevez har fire år igjen av kontrakten, men jeg vet ikke (om han er misfornøyd). Dersom han ikke er fornøyd, er det bedre for ham å bytte klubb. Om en stjernespiller ikke har lyst til å bli værende, er det bedre for ham å gå til et annet lag, er City-sjefen sitert på i flere engelske medier.

- Avhengig av samarbeid
Manicini understreker at han ikke har noen problemer med Tevez, og Tevez sa i Daily Mail-intervjuet at han syntes det var «ok» å jobbe med Mancini.

Med luften renset, håper City-manageren at alle kan dra i samme retning i de tre ytterst avgjørende ligakampene som står imellom City og eventuell Champions League-deltagelse.

- Det er viktig at en manager og en spiller samarbeider. Han er nødt til å være fornøyd. Dersom han ikke er det, er det ikke bra for klubben, troppen eller for spilleren selv. Dette gjelder ikke bare Tevez, men alle sammen, poengterer han.

Ingen unnskyldning
Tevez ba aldri Mancini om unnskyldning for det lite betimelige utspillet, men den tidligere Sampdoria- og Lazio-spissen synes heller ikke det er nødvendig.

- Jeg trenger ingen unnskyldning når jeg snakker med en spiller. Jeg har selv spilt fotball og kjenner meg igjen i disse situasjonene. Jeg tror han er fornøyd, for han har jobbet veldig godt de siste to ukene. Jeg håper Carlos kan score tre eller fire mål i de neste tre kampene. Deretter kan han gjøre seg opp en mening om han har et problem, sier Mancini.

Kampene Mancini håper Tevez scorer i er hjemme mot Aston Villa i morgen, hjemme mot Tottenham på onsdag og borte mot gamleklubben til Carlos Tevez, West Ham, neste søndag.