Tevez kan koste West Ham poeng - igjen

Trues av ligaen.

(Dagbladet.no): West Ham trodde kanskje alt var i orden da Sheffield U ikke nådde fram med sin klage, reaksjonen på at Hammers fikk bot og ikke poengtrekk på grunn av Tevez-saken i vår.

Nå har West Ham fått nye bekymringer på grunn av Argentina-stjernen Carlos Tevez.

Hvis 23-åringen går til Manchester United uten at klubben mottar brorparten av overgangssummen, risikerer West Ham straff fra det engelske fotballforbundet. Denne gangen er poengtrekk sannsynlig.

Truer med sak

- Vi har gjort det klart overfor West Ham at vi kommer til å anlegge sak mot dem hvis de går med på Tevez\' ønske om å annullere kontrakten hans, sier en Premier League-talsmann til The Guardian i dag.

West Ham har kontrakt med spissen til 2010, men det er forretningsmannen Kia Joorabchian og hans MSI-selskap som eier spilleren.

Og Joorobchian vil ha spissen til United. Problemet for West Ham er at de lovte Premier League i vår at Joorobchian var ute av bildet rundt Tevez\' kontrakt.

- Vi er blitt forsikret om at avtalen mellom West Ham og MSI ikke lenger eksisterer. Joorobchian sier at det gjør den. Det eneste MSI kan gjøre er å saksøke West Ham for avtalebrudd, sier talsmannen.

STORSPILLER I COPA AMERIKA: Mens klubbene, eieren og ligaen krangler om Carlos Tevez, har spissen spilt Argentina fram til finalen i Copa Amerika. Her mot Mexico. Foto: Scanpix/Ap
STORSPILLER I COPA AMERIKA: Mens klubbene, eieren og ligaen krangler om Carlos Tevez, har spissen spilt Argentina fram til finalen i Copa Amerika. Her mot Mexico. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Tidligere har West Ham gått ut på sin hjemmeside og avvist at Tevez forsvinner, mens United-sjef Alex Ferguson denne uka bare sa det var et tidsspørsmål før argentineren er på Old Trafford.

Tevez har på sin side sendt et brev til Premier League med en bønn om å komme ut av West Ham-kontrakten. Midt oppe i dette er det uaktuelt for United å betale noe til West Ham - siden de ikke er eieren.

Joorobchian har minst ett ess i ermet, fordi Sheffield United ønsker å gå videre i rettssystemet med sitt krav om å få tilbake plassen i Premier League, eller en kompensasjon på over en halv milliard kroner.

Hjelper Sheffield U?

Den iransk-britiske forretningsmannen skal ifølge The Independent være villig til å vitne for Sheffield U, samt overlevere viktige dokumenter til styreformann Kevin McCabe på Bramall Lane.

Joorobchian mener han sitter på bevis som er ødeleggende både for Premier League og West Ham. Han ønsker at West Ham skal innse at Tevez bare ble lånt én sesong og nå står fritt, fordi West Ham opphevet avtalen.

Den argentinske spissen er enig med United om nettopp ett lån, over to sesonger, med muligheten til å kjøpe ham i 2009. Hvis saken ikke blir løst kan det internasjonale fotballforbundet Fifa bli trukket inn. Foreløpig ønsker Fifa at klubbene, FA og Premier League ordner opp selv, fordi dette er en helbritisk overgang.

- Vi har ennå ikke fått en offisiell henvendelse fra noen av partene, sier en Fifa-talsmann til The Times.

Tevez kan koste West Ham poeng - igjen
UNITEDS NYE SPISSPAR? Tevez blir Wayne Rooneys rekkekamerat, hvis United og Joorobchian får det som de vil.