Tevez kan saksøkes for 570 millioner

Ventes på City-trening i dag.

BEIT CITY-LOGOEN: Carlos Tevez feiret med hengivenhet for sin klubb mot Blackpool. Nå er 26-åringen fast bestemt på at han aldri vil spille i lyseblått igjen. Foto: AP Photo/Martin Rickett/PA
BEIT CITY-LOGOEN: Carlos Tevez feiret med hengivenhet for sin klubb mot Blackpool. Nå er 26-åringen fast bestemt på at han aldri vil spille i lyseblått igjen. Foto: AP Photo/Martin Rickett/PAVis mer

(Dagbladet): Frontene er steile, Carlos Tevez har gitt klart uttrykk for at han vil vekk fra Manchester City på grunn av en konflikt med City-ledere.

De lyseblå vil ikke innfri ønsket, argentineren har kontrakt fram til sommeren 2014.

Ifølge The Independent akter Manchester City å la Tevez svi dersom han bryter avtalen. Hvis han legger opp vil han saksøkes for 60 millioner pund, eller omlag 570 millioner kroner.

Daily Express mener at Tevez og hans rådgiver Kia Joorabchian har et annet valg, å kjøpe ut kontrakten hans på Eastlands. Det vil i så fall koste 332 millioner kroner, penger Tevez kan håpe å få tilbake av sin neste klubb som overgangssum.

Stiller på trening? Konflikten kan trappes opp ytterligere i dag, når Tevez er ventet tilbake på trening i Manchester.

The Guardian skriver at 26-åringens avtale med klubben er brutt i det han nekter å stille til økter, og at Tevez' tidligere eier Joorabchian også kan tas til retten med pengekrav.

Tevez fikk fri på grunn av sin suspensjon i forrige uke, fram til i dag. Ferien skal han ha tilbrakt på Tenerife, i stedet for Argentina som City fikk opplyst.

Manager Roberto Mancini er i Italia for en mindre operasjon, og vil ifølge The Independent nå ringe Tevez før han bestemmer seg for å utnevne en ny kaptein.

Samme avis har kontaktet en idrettsjurist, som mener at det er ytterst sjelden slike konflikter tas til retten.

- Valgene er enten å selge eller å saksøke for kontraktsbrudd i prinsippet. Vårt råd pleier å være å unngå søksmål, men City virker som en klubb som har råd til det, sier Andrew Nixon i advokatfirmaet Thomas Eggar Solicitors.

Real-framstøt? Allerede i går ble det spekulert i at Real Madrid kan være Tevez' neste stoppested. Barcelona-avisa Sport trykker i dag hint om at Real-president Florentino Perez har en finger med i spillet rundt Tevez.

Real-sjefen hevdes å ha oppmuntret Tevez-kretsen til å skape støy, slik at alt ligger til rette for en overgang til den spanske klubben når overgangsvinduet åpner 1. januar.

En City-leder siteres på følgende i saken:

- Vi vet ikke sikkert hva Real Madrid vil, men vi har velbegrunnede mistanker.

TEORI: En spansk avis retter en pekerfinger mot Real-president Florentino Perez i Tevez-saken. Foto: AP/Daniel Ochoa de Olza
TEORI: En spansk avis retter en pekerfinger mot Real-president Florentino Perez i Tevez-saken. Foto: AP/Daniel Ochoa de Olza Vis mer