Tevez klar for Manchester City

En legesjekk unna femårskontrakt.

SAMME BY, NY KLUBB: Carlos Tevez er enig med Manchester City om å fortsette karrieren der. Foto: SCANPIX/EPA/CEZARO DE LUCA
SAMME BY, NY KLUBB: Carlos Tevez er enig med Manchester City om å fortsette karrieren der. Foto: SCANPIX/EPA/CEZARO DE LUCAVis mer

(Dagbladet.no): Det har ligget i kortene en stund, men nå er det bekreftet fra offisielt hold: Carlos Tevez vil spille for Manchester City neste sesong.

Bare en legesjekk gjenstår før argentineren tegner en femårskontrakt med sin gamle klubbs naborival, melder City på sine hjemmesider.

- Det er fantastiske nyheter. Carlos er en internasjonal spiller av høyeste klasse, som har alle kvaliteter som trengs for å hjelpe denne klubben framover, sier Mark Hughes.

- Han er ikke bare uovertruffen teknisk sett, men han er en pålitelig målscorer, og en som vil bidra også etisk sett. Han gir oss en mer spennende og offensiv dimensjon, sier City-manageren.

Hard kritikk av Ferguson
Carlos Tevez kommer til City of Manchester etter to år som leiesoldat i Manchester United, som ikke ble enige med ham om en permanent kontrakt.

Argentineren har lagt dårlig skjul på sin misnøye med tilliten han ble vist av manager Alex Ferguson, og har langet ut mot skotten i flere intervjuer etter at det ble klart at han ville forlate Old Trafford.

- Det var et feilgrep å plassere meg på benken. Det er den eneste finalen laget tapte mens jeg var i United, sa Tevez blant annet etter å ha blitt vraket fra start mot Barcelona i Champions League, og la til:

- Du kan ikke diskutere med Alex Ferguson. Han er som presidenten av England. Det er umulig. Du taper alltid.

Bestemte seg i januar?
Alex Ferguson selv uttalte tidligere i dag at han tror Carlos Tevez bestemte seg for å bytte klubb for lenge siden.

- Jeg regnet halvveis med at Tevez var på vei bort for en stund tilbake. Jeg tror kanskje han gjorde en avtale i januar, fordi jeg snakket med ham og ga ham et tilbud før Inter-kampen, og han svarte meg aldri, sier skotten.

- Jeg ringte ham på ferie og han svarte aldri, og jeg sendte ham tekstmelding som han heller ikke svarte på, så han bestemte seg åpenbart for lenge siden. Han var en god spiller som gjorde det bra for oss. Men han så tydeligvis over situasjonen, og ønsket seg bort, sier United-manageren.

På City of Manchester loves i det minste Carlos Tevez både tillit og en skikkelig velkomst.

- Jeg kan ikke vente med å ønske ham velkommen til City. Dette er enda en avtale som viser hvor bestemt eier Sheikh Mansour er på å gjøre denne klubben så bra som den kan bli. Jeg er sikker på at fansen kommer til å gi ham en eksepsjonelt varm velkomst, sier Mark Hughes.

Tevez får nummer 32 også i lyseblå drakt.