Tevez' krav: 148 mill. i året

City slår tilbake mot sin kaptein.

INGEN MANCINI-KONFLIKT: Carlos Tevez var irritert på City-manager Roberto Mancini forrige helg. En konflikt med andre i City-ledelsen som er skyld i at argentineren nå vil forlate Eastlands. Foto: AFP/ANDREW YATES
INGEN MANCINI-KONFLIKT: Carlos Tevez var irritert på City-manager Roberto Mancini forrige helg. En konflikt med andre i City-ledelsen som er skyld i at argentineren nå vil forlate Eastlands. Foto: AFP/ANDREW YATESVis mer

(Dagbladet): Seint lørdag kveld, etter Citys 3-1-triumf mot West Ham, kom meldingen som tok Manchester City-supporterne på senga.

Toppscorer og kaptein Carlos Tevez, suspendert denne helga, har levert inn en søknad om å bli solgt fra serietoerne.

Krangelen skyldes at argentineren ikke får oppfylt ønsket om en kontrakt verd 300 000 pund i uka, får The Times (betalingstjeneste) opplyst hos Manchester City.

Borgerkrig City påstår dermed at at Tevez ønsker seg 148 millioner kroner i året, en sum som topper kontrakten Wayne Rooney fikk i Manchester United nylig.

Utspillet fra City kommer som et svar på Carlos Tevez' pressemelding i går kveld, som igjen viste til en uttalelse på Manchester Citys hjemmeside.

Det er borgerkrig, ord mot ord mellom klubb og stjernespiss i den lyseblå delen av Manchester.

City svarte først i går morges, ved å gå i strupen på Tevez' nære venn og rådgiver Kia Joorabchian. City hevder at Tevez-rådgiveren har bedt om en lengre, bedre kontakt med klubben for måljegeren, men fikk på grunn av klubbregler beskjed om å vente til sommeren med slikt.

Tevez benekter at konflikten dreier seg om penger, og forteller at han har avvist framstøt fra City om å forlenge og gi ham en millionbonus. Han viser i stedet til en dyp konflikt med City-sjefer.

Kan ikke reparares - Mitt forhold til visse direktører og personer i klubben er ødelagt, og kan ikke repareres. Jeg ønsker ikke å utdype på dette stadiet, sier Tevez.

Samme direktørstrid er grunnen til at spissen med 39 mål på 60 seriekamper for City også ville bort i sommer, heter det i pressemeldingen som spissen skal ha forfattet før den ble oversatt fra spansk.

26-åringen legger til at han ikke har noen problemer med manager Roberto Mancini - som han kranglet med under Bolton-kampen - forrige helg.

FERDIG? Carlos Tevez' mål mot Bolton kan bli hans siste i den lyseblå trøya. Foto: REUTERS/Darren Staples
FERDIG? Carlos Tevez' mål mot Bolton kan bli hans siste i den lyseblå trøya. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

Tevez snakker nå ikke om at han ønsker seg hjem til Argentina, fordi han savner sine døtre. Dette var et tema i intervjuet spissen ga til Citys klubbside i forrige uka - der han også påsto at han var lykkelig i Manchester

Ifølge The Guardian stusser City på at Tevez i forrige uke fikk fri til å besøke hjemlandet, men i stedet skal ha dratt til ferieøya Tenerife.

Hva som skjer framover er uvisst. Tevez skal true med å legge opp dersom han ikke får stikke fra Manchester. City ønsker ikke å selge i januar, men kan bli sittende med en misfornøyd spiller som kan skape uro internt.

Barca og Real Slik vil heller ikke Mancini ha det, slik uttrykte han det i hvert fall da Tevez klagde på treningsøktene i vår.

- Tevez har fire år igjen av kontrakten, men jeg vet ikke (om han er misfornøyd). Dersom han ikke er fornøyd, er det bedre for ham å bytte klubb. Om en stjernespiller ikke har lyst til å bli værende, er det bedre for ham å gå til et annet lag, sa Mancini.

Nå skal Chelsea være klare for å overta Tevez, skriver The Times. The Sun mener Real Madrid eller Barcelona er mer sannsynlige klubber for spissen med ti seriemål denne sesongen.

ANKLAGES: Kia Joorabchian og selskapet MSI eide Tevez før han ble solgt til Manchester City. Nå er den iranskfødte forretningsmannen spissens rådgiver. Foto: AFP/CHRIS YOUNG
ANKLAGES: Kia Joorabchian og selskapet MSI eide Tevez før han ble solgt til Manchester City. Nå er den iranskfødte forretningsmannen spissens rådgiver. Foto: AFP/CHRIS YOUNG Vis mer