SENKET GAMLEKLUBBEN: Carlos Tevez scoret begge målene da City vant den første semifinalen i ligacupfinalen. Han nettet også i returen, men det var ikke nok da United vant 3-1 og gikk til Wembley. Foto: AP/Jon Super
SENKET GAMLEKLUBBEN: Carlos Tevez scoret begge målene da City vant den første semifinalen i ligacupfinalen. Han nettet også i returen, men det var ikke nok da United vant 3-1 og gikk til Wembley. Foto: AP/Jon SuperVis mer

Tevez liker ikke Tevez-plakaten

Og kritiserer City-sjefene.

||| (Dagbladet): Carlos Tevez er sesongens store hit i Manchester City, etter den mye omtalte overgangen fra byrival United i fjor sommer.

Den vesle argentineren har scoret hele 28 mål liga- og cupmål for City, og har mye av æren for at de lyseblå har kurs for Champions League.

Kritiserer City
Spissen ble ikke noe mindre populær hos City-fansen da han gikk i strupen på både United-sjef Alex Ferguson og Gary Neville før møtene med United tidligere i sesongen.

Lørdag møtes City og United igjen, på Eastlands, men nå snur Tevez kritikken mot sin egen klubb.

I et intervju i Daily Mail sier kraftpluggen at han aldri likte at City valgte å henge opp en svær plakat av ham med påskriften «Welcome to Manchester».

- Jeg forsto aldri meningen med den plakaten. Hva var poenget? Var det å ønske meg velkommen til Manchester, eller var det for å irritere Manchester United? Ingen fortalte meg det. Jeg bryr meg ikke om plakaten, men jeg skulle helst sett at den ikke var der, sier Tevez.

Skulle ikke sparket Hughes
Ferguson ble i hvert fall irritert av plakaten, irritert nok til å stemple City som «en liten klubb med en smålig mentalitet». For meningen med Tevez-plakaten var å peke på at Old Trafford ligger utenfor Manchesters bygrense.

Tevez mener posteren ikke viste respekt for United, og han hevder at han ikke ønsket seg de store overskriftene ved klubbskiftet til City.

Det var gamlesjefen Mark Hughes som hentet argentineren, og Tevez er kritisk til at City sparket waliseren i desember.

- Hvis du spør meg om jeg syntes det var en rett avgjørelse, så er svaret nei, sier Tevez og legger til at han spiller for klubbtrøya og ikke er så opptatt av hvem som er trener.

SKAPTE SINNE: Denne plakaten fikk Alex Ferguson til å erklære at City er en liten klubb.
SKAPTE SINNE: Denne plakaten fikk Alex Ferguson til å erklære at City er en liten klubb. Vis mer

Men:

- Mark skulle fått mer tid. Avgjørelsen ble tatt for raskt. Var det gjennomtenkt av direktørene? Du kan ikke investere så mye og så sparke manageren etter fem måneder. Mark hentet oss alle, han er en stor manager. Han vil få en ny klubb, det er 100 prosent.

Mancini-hardkjør
Når det gjelder Roberto Mancini synes Tevez at italieneren kjører spillerne for hardt på trening. Han forteller spillerne ikke er fornøyde med at de trener doble økter hver dag, nå som spillerne er slitne i sesonginnspurten.

- Jeg forstår det ikke. Men for all del, han er treneren og jeg er spilleren. Han bestemmer. Jeg er ok med ham, sier Tevez.

VILLE BEHOLDE HUGHES: Tevez er oppsiktsvekkende kritisk til Roberto Mancinis treningsregime, samtidig som han sier City aldri burde sparket italienerens forgjenger. Foto: REUTERS/Phil Noble
VILLE BEHOLDE HUGHES: Tevez er oppsiktsvekkende kritisk til Roberto Mancinis treningsregime, samtidig som han sier City aldri burde sparket italienerens forgjenger. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Han liker rollen sin i City, som en fri angriper bak midtspiss Emmanuel Adebayor. Samtidig kommer han med et bittelite stikk mot United.

- Hos Manchester United ble jeg bedt om å være med å forsvare mer. Det var en annen type ansvar.

Det har blitt mye oppstyr rundt Tevez' United-fortid før Manchester-derbyene, og United-spillerne har ikke vært redde for å slå tilbake mot sin tidligere lagkamerat.

Slapp på United-trening?
I dag slenger United-kaptein Rio Ferdinand med leppa, og hans uttalelser kan forklare hvorfor Tevez ikke er så glad i Mancinis hardtrening.

- Carlos var en interessant fyr. Da han var i United sparte han all sin energi til kampene. Han tok seg ikke helt ut på treningene, sier Ferdinand til The Sun.

GA TEVEZ FINGEREN: Slik reagerte Gary Neville mot Tevez i ligacupkampen. Foto: Getty Images
GA TEVEZ FINGEREN: Slik reagerte Gary Neville mot Tevez i ligacupkampen. Foto: Getty Images Vis mer

England-spilleren sier at slikt ikke er hans stil, og at folk får trene som de vil.

- Men det funker for Carlos, og han kan være vanskelig å forsvare seg mot.

GAMLESJEFEN: Tevez fikk høre av Alex Ferguson at han ikke var verd pengene etter overngangen til City. United leide argentineren de to foregående sesongene. Foto: AP/Tim Hales
GAMLESJEFEN: Tevez fikk høre av Alex Ferguson at han ikke var verd pengene etter overngangen til City. United leide argentineren de to foregående sesongene. Foto: AP/Tim Hales Vis mer
GA IKKE ALT PÅ TRENING? Det er Rio Ferdinands påstånd om Tevez, som her feirer et United-mål kot Porto i Champions League. Foto: AP/Jon Super
GA IKKE ALT PÅ TRENING? Det er Rio Ferdinands påstånd om Tevez, som her feirer et United-mål kot Porto i Champions League. Foto: AP/Jon Super Vis mer