- Tevez må slutte å jåle seg til

Beste og pinligste feiring i Premier League. Lilleheie vurderer.

(Dagbladet.no): Scoringsfeiringene til fotballspillerne forteller ofte mye om personligheten deres. Noen sverger til det enkle, med ei hånd i været eller en knyttet neve mot supporterne.

Andre feirer mer jålete, og må motvillig kommanderes tilbake til midtstreken av dommeren.

Sir Alex Ferguson liker best Solskjær-typen, og ikke så godt egotrippene.

- De scorer et mål, og rydder spillere av veien så de kan få personlig tilfredsstillelse og motta fansens hyllest, uttalte United-bossen nylig.

Dagbladet.no har samlet et utvalg scoringsfeiringer fra Premier League-sesongen, og lot komiker, Strømsgodet- og Liverpoolsupporter Håvard Lilleheie vurdere dem.

Han er klar på hva som kjennetegner den gode feiringen:

- Ekte og intuitiv glede liker jeg å se, samt de som har en enkel varemerkefeiring, som Alan Shearer. Jeg kan også tåle å se den litt arrogante og nedlatende feiringen fra de aller, aller beste. Sånn er bare verden, de har rett til det, mener Lilleheie.

De verste feiringene han ser handler ofte om jåleri.

- Tevez må slutte å jåle seg til

- Squad players som tar av seg strøya, eller spillere som begynner med dårlige dansetrinn. Det er rett og slett ikke riktig, sier han.

Carlos Tevez, Manchester United

Gjemte en smokk i strømpa, som ble tatt fram da han satte inn 1-0 mot Birmingham. Var ment som en hyllest til datteren Florencia og familien hjemme i Argentina.

- Ikke gøy, og på minussida. Han får heller ta seg av ungen sin på daglig basis, og ikke jåle seg til med smokken. Kanskje det er på tide at Tevez kommer seg videre, ellers får han hente over mor og barn til Manchester.

Tim Cahill, Everton

Slår løs på cornerflagget etter scoring.

- Han spiller på et lag jeg ikke er fan av, men Cahill er en tøffing fra stranda, og har funnet en egen stil som kler ham. Hadde han vært en fisefin midtbanespiller eller jåleving, hadde det blitt feil. Men han kliner til i taklinger, dette med å gi og ta juling ligger i hans karakter.

Stephen Ireland, Manchester City

HEDRET DATTEREN: Carlos Tevez håpet å skaffe seg store bilder i argentinske aviser med denne feiringen, og fikk det han ønsket. Foto: AP
HEDRET DATTEREN: Carlos Tevez håpet å skaffe seg store bilder i argentinske aviser med denne feiringen, og fikk det han ønsket. Foto: AP Vis mer

Dro ned shortsen og viste fram Supermann-trusa etter scoring mot Sunderland

- Harryflaut på en fin måte. Bakgårdgutthumor som jeg faktisk liker litt. Gutter som tuller på litt barsnlig vis er mye bedre enn alle de som vil vise den fine overkroppen sin, og hvor flotte de er. For en voksen mann er det mye mer problematisk å se på.

Nani og Obafemi Martins, Manchester United og Newcastle

Akrobatiske og spenstige saltoer

- Du kan gjøre det én gang for å vise at du kan det, så må du slutte med det. Reint jåleri. Det er mer innøvd enn ekte glede. De får heller begynne med turn hvis de har sånt behov for å gjøre det. Men Nani scorer jo uansett temmelig sjelden. For å gå litt tilbake i tid, må jeg få si at saltoen til Mini Jacobsen ble ganske sjarmerende etter hvert som den ble lavere og lavere for hver uke. Hadde han holdt på ett år til, hadde han landet på ryggen.

Andy Johnson, Marcus Bent m. fler

Former bokstaven «A» med fingrene, for å vise støtte til en antivold-kampanje blant unge.

- Et politisk statement, det er lov å gjøre så lenge aksjonen varer. Det er en hyggelig gest, og jeg regner med at mange av dem som gjør det har en sånn bakgrunn at de føler en viss tilhørighet med kampanjen. Føles som en ekte greie.

Cristiano Ronaldo, Manchester United

Et kroppsspråk som sier «gi meg motstand»

- Dette liker jeg. Cantona var også litt sånn, det er spillere du elsker å hate. Jeg synes sånne feiringer er prisen du må betale for å hente spillere fra andre himmelstrøk, heller det enn babyfeiring eller sånn dans vi har sett 1000 ganger før. Ronaldo har sin egen signatur. Han kommer unna med mye siden han er blant de aller beste.

Steven Gerrard og Fernando Torres, Liverpool

Feirer som regel med hverandre

- At de to feirer sammen er naturlig, det er jo dem som står bak det aller meste. Gerrard er et eksempel til etterfølgelse, han markerer enkelt og bra. Utenom han har vi bare én fyr som scorer noe særlig, Torres. Han er en good looking type, utseendemessig kunne man tenkt seg at han var troende til å finne på alt mulig dilldall, men han viser ekte og intuiativ glede når han scorer.

Emmanuel Adebayor, Arsenal

Feirer med afrikansk dans, nå sist sammen med Emmanuel Eboue

- Afrikansk dans, det har vi sett nok av. Han scorer mye, og er en effektiv og glimrende spiss, men han kunne lære seg å feire litt på Alan Shearer-måten, bare markere med en arm og løpe. Måten Shearer feiret på har bidratt til den enorme respekten han har overalt. Det forteller om karakter, om en som bare går på jobben og gjør det han skal.

Robbie Keane, Tottenham

En slags blanding mellom hjul og rulle

- Den er litt humoristisk, og et rart varemerke. Godt innenfor det godkjente i boka mi, det er mer tullete enn jålete. Han er litt gutteaktig uten å bli breial.

Roque Santa Cruz, Blackburn

Tok på nisselue med påskriften «I believe in Santa Cruz» etter hattrick mot Wigan

- En engangsgreie, som var artig og kult.

James McFadden, Everton

Scoret for sin døde venn Phil O\'Donnell, pekte på sørgebåndet på armen og deretter opp mot himmelen

- Det virka så jævlig ekte, og jeg syntes det var rørende. Det handla om noe større enn seg selv. Jeg fikk umiddelbar respekt for fyren, han tror jeg er en bra mann.

• Din mening: Hvilken scoringsfeiring i Premier League er kulest - og hvilken er dårligst?