Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tevez med gave til begge sider av Manchester

Avgjorde da City snudde kampen mot Chelsea.

AVGJORDE: Manchester Citys Carlos Tevez satte frisparket som ga City seieren mot Chelsea, og sørget for fornyet spenning i Premier League.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
AVGJORDE: Manchester Citys Carlos Tevez satte frisparket som ga City seieren mot Chelsea, og sørget for fornyet spenning i Premier League.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

||| (Dagbladet): Manchester City - Chelsea 2-1.

Etter Manchester Uniteds nedsabling av West Ham tidligere på dagen var premissene klare for ligaleder Chelsea: Uniteds byrival City måtte slås på bortebane dersom fempoengsforspranget skulle opprettholdes.

Statistikken på forhånd talte for at det skulle skje. Chelsea hadde 10 seire på de 12 siste besøkene hos de lyseblå i Manchester, åtte strake borteseire, 12 kamper uten baklengs på de 14 siste ligamøtene.

Men City hadde andre planer. Et inspirert hjemmelag var klart bedre enn Chelsea på Stadium of Manchester, og sørget for å ende en rekke med 7 strake uavgjorte med seier over ligalederen.

Helten til slutt: Manchester-omstridte Carlos Tevez.

0-1: Shay Given slo ballen i ryggen til Emmanuel Adebayor, og ga Chelsea en tidlig ledelse. Kolo Toure fortviler.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK
0-1: Shay Given slo ballen i ryggen til Emmanuel Adebayor, og ga Chelsea en tidlig ledelse. Kolo Toure fortviler.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK Vis mer

Selvmål
Chelsea fikk en heldig åpning på kampen.

Shay Given hadde allerede stoppet to forsøk på strålende vis da det tredje skuddet fra Nicolas Anelka nærmest traff ham i armene på streken, men da ville ikke ballen Citys vei. Given slo ballen i ryggen på Emmanuel Adebayor, som i et forsøk på å hjelpe til ved stolpen ble ulykksalig selvmålgjører.

Men City var gode før pause, og utlikningen skulle til slutt komme, etter vedvarende press.

Petr Cech var stort sett trygg som vanlig, men ti minutter før pause måtte han reddes av Ricardo Carvalho. Cech var fullstendig på bærtur da Micah Richards vant duellen på seksten meter, men Carvalhos aksjon bak egen målvakt sørget for at ballen ikke fikk fullført banen mot nettet.

Richards var også involvert da scoringen til slutt kom, minuttet etter.

SENTRAL SITUASJON: Ricardo Carvalho lagde frisparket som ga Tevez muligheten med frisparkfoten.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK
SENTRAL SITUASJON: Ricardo Carvalho lagde frisparket som ga Tevez muligheten med frisparkfoten.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK Vis mer

Shaun Wright-Phillips fyrte løs fra langt hold etter en corner, og det var Richards' albue som dempet ballen perfekt for Emmanuel Adebayor på femmeteren.

Adebayor satte den enkelt i mål, mens John Terry og co omsvermet dommer Howard Webb med spørsmål om hvorfor det ikke ble dømt hands.

Likt til pause.

Tevez-frispark
City fortsatte godspillet i andre omgang, og fikk betalt etter elleve minutter.

Carlos Tevez har ikke vært bortskjemt med ros fra Manchester United-hold de siste månedene, men frisparket hans før 2-1 fikk nok en del av de røde opp av stolen.

Tevez snek ballen forbi Chelsea-muren, muligens en noe feiloppstilt mur, for skuddet gikk til slutt midt i mål forbi en forfjamset Petr Cech. City hadde snudd kampen.

I BEGGE ENDER: Emmanuel Adebayor fikk oppreisning før pause da han satte inn utlikningen for hjemmelaget.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
I BEGGE ENDER: Emmanuel Adebayor fikk oppreisning før pause da han satte inn utlikningen for hjemmelaget.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

Chelsea måtte heve seg i jakten på utlikning, og fikk en noe enklere oppgave da både Micah Richards og Wayne Bridge måtte forlate banen med kneskader.

Ti minutter før slutt fikk de muligheten fra straffemerket. Didier Drogba er ikke den som holder seg på beina for enhver pris, men da Richards-erstatter Onuoha kastet seg inn i en håpløs takling var det helt greit at spissen gikk overende.

Frank Lampard skulle ekspedere straffen - men klarte ikke å lure en strålende Shay Given.

Det var Chelseas sjanse. Tross et par til gode muligheter, blant annet ved Didier Drogba, klarte aldri bortelaget å få den utlikningen.

Sesongens tredje tap er et faktum, og stillingen i toppen er igjen knalljevn. Der klamrer også Manchester City seg fast.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media