Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tevez minner meg om Cantona

Ferguson ser likhetstrekk.

(Dagbladet.no): Manchester United-manager Alex Ferguson mener Carlos Tevez har egenskaper han kjenner igjen fra sin kanskje største spiller noensinne: Franske Eric Cantona.

Cantona regnes som en viktig årsak til at Manchester United igjen ble en storhet på 1990-tallet.

I januar 2000 ble han stemt fram som forrige århundres United-spiller av fansen via klubbens nettside. Han fikk halvparten av stemmene, og knuste storheter som George Best, Bryan Robson og Bobby Charlton.

Det er i kampprogrammet til morgendagens Champions League-kamp mot Lyon at Ferguson trekker fram «King Eric» som referanse for argentinske Tevez.

Leverer varene

- Carlos minner meg om Eric Cantona på den måten at han har evnen til å stå fram og score et mål akkurat når det trengs som mest, skriver Ferguson ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Han leverer ofte varene på bortebane når du er i trøbbel. Jeg tror ingenting kan sette ham ut, og han holder hodet kaldt i feltet, skryter skotten.

Ferguson gir Tevez æren for at United har et bra utgangspunkt i returmøtet på Old Trafford i morgen.

SCORER VIKTIGE MÅL: Carlos Tevez kom inn som innbytter og reddet uavgjort for Manchester United på Stade Gerland. Foto: Reuters/Scanpix
SCORER VIKTIGE MÅL: Carlos Tevez kom inn som innbytter og reddet uavgjort for Manchester United på Stade Gerland. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Reddet oss mot Lyon

- Han gjorde det mot Tottenham og reddet et poeng da han sikret et 1-1-resultat. Han scoret i 1-0-seieren mot Liverpool og han reddet oss igjen da han fant nettmaskene seint i kampen og utliknet Lyons ledelse, skriver manageren.

Resultatet betyr at Lyon er nødt til å score i Manchester. Men Ferguson har ingen planer om å gå for 0-0 og avansement på bortemål.

- Lyon kommer med vissheten om at de må ha et mål, hvilket de er kapable til. Vår intensjon er å score. Vi vil garantert spille angrepsfotball og forhåpentligvis er det nok til at vi går videre, sa Ferguson på pressekonferansen i dag.

image: - Tevez minner meg om Cantona
SCORET VIKTIGE MÅL: Eric Cantona setter inn et mål under Everton-keeper Paul Gerrard i mars for elleve år siden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media