Tevez og City beklager «smakløs» Fergie-plakat

«Alvorlig mangel på dømmekraft». - Jeg ble revet med, sier spissen.

STJAL SHOWET: En smilende Tevez holdt fram denne plakaten mens Manchester City kjørte åpen buss gjennom byens gater i kveld. Nå beklager spissen det han gjorde. Skjermdump: Sky Sports
STJAL SHOWET: En smilende Tevez holdt fram denne plakaten mens Manchester City kjørte åpen buss gjennom byens gater i kveld. Nå beklager spissen det han gjorde. Skjermdump: Sky SportsVis mer

(Dagbladet): Manchester United-manager Alex Ferguson svarte en gang «Aldri mens jeg lever» på spørsmål om laget hans noen gang ville møte Manchester City som underdogs.

Kanskje var det den uttalelsen han tenkte på, supporteren som laget «RIP Fergie»-plakaten Carlos Tevez holdt fram med et enormt glis under Citys gullparade i går kveld.

Tevez tenkte åpenbart ikke så langt, for gesten vakte sterke reaksjoner i England. Og det varte ikke lenge før både han og klubben la seg langflate etterpå.

- Å lage noe så smakløst er forkastelig i seg selv, og ved å ta det imot og vise det fram viste Carlos alvorlig mangel på dømmekraft, sier en talsperson for Manchester City, ifølge Guardian.

- Klubben ønsker å be Alex Ferguson og Manchester United oppriktig om unnskyldning for ethvert ubehag dette har påført dem, fortsetter talspersonen.

Beundrer Ferguson
Carlos Tevez så veldig fornøyd ut der og da, men etterpå forklarer argentineren at han angrer.

- Jeg ble revet med i et øyeblikks oppgløddhet, og jeg mente definitivt ikke å være respektløs mot Alex Ferguson, som jeg beundrer både som mann og manager, sier spissen.

Ferguson og Tevez har ikke hatt det beste forholdet etter at argentineren gikk fra rødt til lyseblått i 2009, da skotten blant annet sa det ikke var verdt det å betale 25 millioner pund for å signere Tevez permanent.

Hva som er verdt hva kan forøvrig bli et interessant spørsmål også i sommer, når United og City fortsetter kappløpet om å være best i Manchester.

Dumme summer
Alex Ferguson er åpenbart heltent på å forhindre en ny lyseblå pokalparade som den i går kveld, men er samtidig smertelig klar over at han ikke kan konkurrere med Citys milliarder på overgangsmarkedet.

Han har tidligere vært helt tydelig på at de røde må satse på andre veier mot suksess enn å kjøpe de dyreste spillere, og begynte i går ved å overtale Paul Scholes til å ta enda et år i United-drakt.

Det offentliggjorde han selvfølgelig med et tydelig stikk til sine lyseblå rivaler på gårsdagens klubbgalla.

- Vi investerer i unge spillere. Det er det vi er gode til, vi er ikke som andre klubber som kan bruke en formue på ferdigvarer. Vi vet at City kommer til å bruke en formue, betale dumme summer, latterlige lønninger og alt det der, sier Ferguson.

- Vi kan ikke gjøre noe med det. Vi konsentrerer oss om å hente inn spillere av de rette årsakene. Vi investerer i spillere som vil bli i klubben i lang tid, som vil bygge klubbens karakter, skape glede for fansen. Det er vi veldig stolte av, og det vil vi fortsette med, sier skotten.

Han legger til at neste år blir Scholes' siste, men tør ikke slå fast at det samme gjelder veterankollega Ryan Giggs.

PÅ ORDKRIGSSTIEN: Alex Ferguson fikk nok ikke med seg Tevez-plakaten før senere på kvelden, men da hadde han allerede sendt stikk til City om klubbens varslede pengebruk. Foto: SCANPIX
PÅ ORDKRIGSSTIEN: Alex Ferguson fikk nok ikke med seg Tevez-plakaten før senere på kvelden, men da hadde han allerede sendt stikk til City om klubbens varslede pengebruk. Foto: SCANPIX Vis mer