Tevez ordnet OL-gull til Argentina

Carlos Tevez ble den store helten da Argentina ble olympisk mester i fotball etter 1-0 i lørdagens finale mot Paraguay.

Boca Juniors' playmaker Tevez, av mange utpekt som den nye Maradona i fotballgale Argentina, ble matchvinner med sitt mål etter 18 minutter.

Det var hans åttende scoring i OL-turneringen, og Tevez ble dermed suveren toppscorer. Bedre avslutning på OL kunne han ikke fått.

Nå er det lagt opp til stor fest i Buenos Aires, der Tevez vokste opp.

44.000 tilskuere var vitner til en temperamentsfull kamp. Paraguay måtte avslutte med ni mann etter å ha fått Emilio Martinez utvist etter 66 minutter for en albue mot Andres D'Alessandro i ansiktet.

Sju minutter før slutt fikk Diego Figueredo sitt andre gule kort.

Dette var Argentinas første OL-gull på 52 år. Argentina hadde ikke vunnet OL-gull i noen idrett siden rogullet i Helsingfors i 1952.

Scoringen til Tevez kom etter innlegg fra Mauro Rosales. Argentina var klare favoritter, dominerte og fortjente seieren i en ikke særlig velspilt kamp.

Første siden '28

Paraguays sølv var landets første OL-medalje noensinne, mens Argentina var det første latinamerikanske laget som har vunnet den olympiske tittelen siden 1928.

For Argentinas landslagssjef Marcelo Bielsa var gullet litt av en opptur. Mange har satt spørsmålstegn ved hans svært offensive 3-4-3-formasjon.

Italia vant OL-bronse etter 1-0 over Irak fredag.

(.NTB)

KNALLTURNERING: TEves bærer den legendariske nummer 10-skjorta på Argentinas OL-landslag. Og ble selvfølgelig toppscorer og matchvinner i OL-finalen.