FYRER LØS MOT NEVILLE:: Carlos Tevez, her som caddie for landsmann Andres Romero i ærværdige «The Open» tidligere i år, fyrer løs mot tidligere lagkamerat Gary Neville i sin spalte i The Sun. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
FYRER LØS MOT NEVILLE:: Carlos Tevez, her som caddie for landsmann Andres Romero i ærværdige «The Open» tidligere i år, fyrer løs mot tidligere lagkamerat Gary Neville i sin spalte i The Sun. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB ScanpixVis mer

Tevez refser Neville, og «kan ikke tro» at England ansatte ham

- Tror ikke noen VM-sluttspill har blitt vunnet på en Playstation.

(Dagbladet): Følg Manchester City - Tottenham direkte i Dagbladets livestudio fra kl. 1430.

I februar i fjor ble Gary Neville vraket fra Manchester Uniteds Champions League-tropp. Utelatelsen gjorde at den trofaste høyrebacken valgte å legge opp på dagen.

Neville er nå fotballekspert for Sky Sports, og i mai ble det klart at Neville også ble en del av Roy Hodgsons trenerteam for det engelske landslaget.

Det mener Manchester City-spiss og tidligere lagkamerat med Neville i byrival United  Carlos Tevez er en merkelig dobbeltrolle. I sin spalte i The Sun fyrer argentineren løs mot sin tidligere lagkamerat.

- Forstår det ikke - Jeg har vært her i syv år nå, og det er vanskelig for meg å forstå hvorfor England ikke blir bedre på landslagsnivå. Premier League er en av de beste og vanskeligste ligaene i verden og for å overleve må en ha fantastisk teknikk, fart og være i form. Spillere som Steven Gerrard, Wayne Rooney - en av de beste spillerne jeg har spilt med - har disse kvalitetene, og de er ikke alene om det, skriver Tevez.

Argentineren mener at England har spillere gode nok til å kjempe om EM- og VM-titler, og at de heller må se på trenerapparatet rundt laget.

VAR LAGKAMERATER: Carlos Tevez og Gary Neville spilte sammen da Tevez var i Manchester United. Argentineren gikk senere til Manchester City. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
VAR LAGKAMERATER: Carlos Tevez og Gary Neville spilte sammen da Tevez var i Manchester United. Argentineren gikk senere til Manchester City. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg kan ikke tro at et av de beste lagene i verden ville ansette en fotballekspert fra tv til å være deltidstrener. Kan du forestille deg Spania, Italia, Tyskland, Holland, Brasil eller Argentina ansette en fotballekspert hvis dagjobb er som fotballekspert på TV? Det kan ikke jeg.

Han mener også at Nevilles planlagte supporterhotell ved siden av Old Trafford er merkelig.

- På hvilken måte gagner det England og Roy Hodgson?

- Tror ikke noen har vunnet VM på Playstation Tevez stusser også over at Neville aldri er å se på stadioner rundt om i England for å se hvordan landslagsaktuelle spillere gjør det, og refser måten Neville omtalte Chelseas David Luiz på Sky i fjor.

- Det ser ut som han blir styrt av en 10-åring med Playstation, sa Neville etter at Chelsea tapte 1-2 hjemme mot Liverpool.

- Han (Neville) spøker gjerne om spillere og sammenligner dem med et Playstation-spill, men jeg tror ikke noen VM-sluttspill har blitt vunnet på en Playstation. Jeg mener Gary Neville burde slutte å spille spill og konsentrere seg om å trene. Jeg vet Sky er en profilert og lukrativ jobb, men han må bestemme seg for hvem han er mest lojal mot, Sky eller FA.

Slakter Souness Det er ikke bare Neville som får høre det av Tevez. Også Graeme Souness - også han arbeider som Sky-ekspert - får gjennomgå.

FÅR REFS: Tidligere Newcastle-, Liverpool-, Benfica- og Blackburn-manager Graeme Souness får også refs av Tevez. Foto: Martyn Harrison/AFP
FÅR REFS: Tidligere Newcastle-, Liverpool-, Benfica- og Blackburn-manager Graeme Souness får også refs av Tevez. Foto: Martyn Harrison/AFP Vis mer

- Jeg prøver å unngå å se på min gamle venn Graeme Souness på TV, men noen ganger klarer jeg ikke å unngå det og da må jeg bare le. Han sier at fotball er et enkelt spill. Han sier at spillere som Oscar ikke scorer flotte mål med vilje, selv om alle vet at det var på grunn av fantastisk teknikk at han scoret mot Juventus.

- Spørsmålet jeg håper Graeme skal svare på er: Hvis fotball er så enkelt, hvorfor lyktes han ikke som manager i England og Portugal?

- Fotball er et enkelt spill. Spesielt hvis du ser på fra en lenestol eller fra et Sky-studio, skriver Tevez.