Tevez risikerer å havne i fengsel hvis han ikke fullfører samfunnsstraffen

Har dårlig tid.

NY KLUBB: Carlos Tevez risikerer fengselsstraff hvis han ikke fullførerer samfunnstraffen han fikk etter å ha kjørt bil uten gyldig førerkort. Foto: AP Photo/Alessandro Falzone, LaPresse / NTB Scanpix
NY KLUBB: Carlos Tevez risikerer fengselsstraff hvis han ikke fullførerer samfunnstraffen han fikk etter å ha kjørt bil uten gyldig førerkort. Foto: AP Photo/Alessandro Falzone, LaPresse / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Carlos Tevez signerte i forrige uke en treårskontrakt med Juventus, men nå risikerer han å måtte utsette treningen med sin nye klubb.

I april i år ble Tevez dømt til 250 timer samfunnsstraff, etter å ha kjørt bil gyldig førerkort eller forsikring, men han har fortsatt flere timer igjen av straffen. Alle de 250 timene må gjennomføres på 12 måneder.

Må øke jobbmengden Argentineren kan hver uke jobbe 35 timer av samfunnstraffen sin, men Juventus starter sin pre-season-trening 12. juli. Hans advokater har uttalt at de vil sørge for at han gjennomfører straffen sin.

- Han kan jobbe 35 timer i uken sånn det er nå. Jeg tror det beste ville vært om advokatene hans kan få ordnet så han kan jobbe 60 eller 70 timer i uken, sier advokat Nick Freeman, som har representert flere idrettsutøvere, til Fox Soccer.

- For hvis han går tilbake til dommeren før treningen starter 12. juli,  og sier at han ikke har jobbet så mange timer, så vil ikke dommeren bli så veldig imponert. Da kan han inndra straffen, og Tevez kan risikere å få en ny straff, som kan bety en fengselstraff.

Dårlig tid Freeman påpeker at argentineren har dårlig tid.

- Det viktigste for han er å vise dommeren at han har respektert straffen, og tatt den seriøst.

I verste fall må Tevez utsette treningsstarten med Juventus.

- Han må kanskje spørre om han kan utsette treningen 12. juli, men han har bare to uker på seg, og dette kommer ikke til å forsvinne. Hvis de ikke kommer opp med en løsning vil det bli brudd i forhandlingene, og da vil dommeren kunne sende ut en arrestordre på han, og han kan risikere å bli arrestert hvis han ikke kommer tilbake i retten og forklarer seg.

Økonomisk alternativ Hvis Tevez jobber mye den neste tiden, kan han være heldig og få gjort om de siste timene til bøter i stedet.

- Jeg tror at hvis han gjør som jeg foreslår vil han kunne ende opp med en betinget fengselsstraff, men bare hvis han klarer å fullføre flertallet av timer. Dommeren kan bli overtalt til å tilbakekalle dommen og ilegge en økonomisk straff som et alternativ, men bare hvis det er et svært lavt antall gjenværende timer, sier Freeman.

Hvis Tevez i lengre tid har visst at han ville ende opp i Juventus, men ikke jobbet for å fullføre samfunnstraffen i tide, så kan det slå andre veien.

- Hvis han har utsatt jobbingen, men visst at han skulle til Juventus, så kommer dommeren til å bli irritert.