Tevez-saken skremmer Fifa

Vil endre regelverket.

(Dagbladet.no): Bråket rundt Carlos Tevez det siste året har fått det internasjonale fotballforbundet Fifa til å studere sitt eget regelverk.

Den lille argentineren reddet West Hams plass i Premier League i vår. I sommer ble 23-åringen leid ut videre til Manchester United.

Tevez\' spill i West Ham var ulovlig etter Premier Leagues regler og klubben fikk 66 millioner kroner i bot.

Fortsatt er Tevez eid av selskapet MSI og United har et lån på to år - leieavtalen koster klubben over 110 millioner kroner.

Det kan være god business for begge parter, men det er usikkert om slike avtaler blir lov i framtida. Fifa skriver i en pressmelding i dag at noe skal gjøres i forhold til en tredjeparts eierskap i spillere.

Bare på grunn av Tevez-saken, skriver Fifa.

- Fifas administrasjon jobber med en enkel og effektiv løsning på overgangsreglene, og det skal legges fra for lovkomiteen i forbundet.

Temaet kom opp på Fifas strategiseminar i dag, ledet av Uefa-president og Fifa-visepresident Michel Platini.

EIES IKKE AV UNITED: Carlos Tevez er leid inn til United og har scoret to mål så langt i sesongen. Argentineren er eid av selskapet MSI - en løsning Fifa er kritiske til. Foto: Scanpix/Reuters
EIES IKKE AV UNITED: Carlos Tevez er leid inn til United og har scoret to mål så langt i sesongen. Argentineren er eid av selskapet MSI - en løsning Fifa er kritiske til. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Der ble det også vedtatt å prøve ut fotballer med mikrochiper i VM for klubblag i Japan i november. Slike baller skal skal avgjøre om ballen har gått over målstreken - med ekstra assistentdommere på dødlinja.