Tevez senket Chelsea med stormløp fra midtbanen

Chelsea-dödaren slo til igjen.

AVGJORDE: Carlos Tevez scoret nok en gang mot Chelsea og Manchester City har nå slått dem tre ganger på rad. Foto: SCOTT HEPPELL/AP
AVGJORDE: Carlos Tevez scoret nok en gang mot Chelsea og Manchester City har nå slått dem tre ganger på rad. Foto: SCOTT HEPPELL/APVis mer

|||(Dagbladet): Manchester City - Chelsea 1-0.

Sir Alex Ferguson sa før helga at serieåpningen til Chelsea har vært så lett at han nesten tror de har satt opp programmet selv.

- De har fått en ganske forbløffende start, men du er nødt til å slå de lagene. Det har Chelsea gjort på en overbevisende måte, sa Fergie, etter Chelsea-seire mot West Bromwich hjemme (6-0), Wigan borte (6-0), Stoke hjemme (2-0), West Ham borte (3-1) og Blackpool hjemme (4-0).

I dag kom sesongens første skikkelige test for de regjerende seriemesterne, i bortemøtet mot storforbruker Manchester City.

Og den testen besto ikke det seiersvante mannskapet fra London.

Tevez igjen Carlos Tevez sto nemlig på den andre banehalvdelen, og han elsker å spille - og score - mot Chelsea.

Spissen - som ligger dypere på banen denne sesongen enn han tidligere har gjort - har nå scoret seks mål på de fem siste kampene han har spilt mot Chelsea.

Forrige sesong puttet han ett da City vant 2-1 hjemme og to da de vant 4-2 i London. Dagens fulltreffer gjør at de lyseblå nå har slått Chelsea tre ganger på rad i serien.

City-boss Roberto Mancini har lært seg engelske mind games. Derfor benyttet han gårsdagens pressekonferanse til å allerede spå hvem som løfter trofeet i mai:

- Chelsea vinner ligagullet lett, sa italieneren.

Nå vil han kanskje justere seg litt ...

Stor dobbeltsjanse Ingen av lagene tok spesielt store sjanser i førsteomgangen, som det tidlig luktet litt 0-0 av. Begge jobbet hardt for å holde lagdelene så kompakte som mulig, og det ble lite rom å spille i.

Chelsea kunne likevel fort hatt en ledelse til pause.

Didier Drogba slo inn i feltet etter en kort corner og han traff Alex på bakre stolpe. Midtstopperen headet ned til Branislav Ivanovic, som også prøvde seg med et hodestøt. Ballen gikk i tverrliggeren og returen sendte Ivanovic rett på Joe Hart.

Bortsett fra denne dobbeltsjansen skjedde det lite inne i 16-meterne.

Dermed gikk Chelsea til pause på 0-0 for første gang i serien siden 2. juledag i fjor ifølge OptaJoe - og også den gangen sto Joe Hart i motstandermålet, da for Birmingham.

Stormløp fra midtbanen Michael Essien burde sendt londonerne i ledelsen rett etter sidebyttet, da han fikk gå opp helt alene på en corner. Han traff imidlertid ikke ballen skikkelig med pannebrasken, og da er det vanskelig å få harde innsvingere på mål.

Kampen åpnet seg litt etter hvert - og i hvert fall da City tok ledelsen etter 59 minutter.

Ramires mistet ballen og Yaya Touré spilte opp Tevez. Argentineren spurtet med ballen i beina fra midtbanen og Chelsea-forsvaret var ikke i overtall så de turte ikke annet enn å falle av. Tevez gikk litt ut til sida og scoret via stolperota.

Han dro opp trøya og viste fram en bursdagshilsen til moren hjemme i Sør-Amerika.

Chelsea hadde god tid til å slå tilbake etter dette, med en halvtime igjen - men hjemmelaget forsvarte seg heltemodig mot et Chelsea-lag som etter hvert mistet litt av gnisten.

GRATULERTE MOREN: Carlos Tevez sendte en bursdagshilsen til moren etter scoringen. Foto: JON SUPER/AP
GRATULERTE MOREN: Carlos Tevez sendte en bursdagshilsen til moren etter scoringen. Foto: JON SUPER/AP Vis mer