KVELDENS STJERNE: Carlos Tevez feirer sitt hat-trick med Manchester City-fansen. City vant kampen 3-0. Foto: REUTERS
KVELDENS STJERNE: Carlos Tevez feirer sitt hat-trick med Manchester City-fansen. City vant kampen 3-0. Foto: REUTERSVis mer

Tevez senket Wigan med ekte hat-trick

Etter å ha blitt meid ned.

||| (Dagbladet) Manchester City — Wigan 3-0 (0-0)

Carlos Tevez har bøttet inn mål gjennom hele sesongen og i kveld ble han igjen Citys redning da han senket Wigan på egen hånd.

Wigan holdt lenge stand mot Roberto Mancinis lyseblå stjerneansamling, men da Luke Caldwell ble utvist etter en knapp time ble Carlos Tevez altfor mye for Titus Bramble og Paul Scharner i Wigan-forsvaret.

Tevez utnyttet hullene og serverte et ekte hat-trick i løpet av 12 minutter.

GRUNN TIL Å GLISE: Manchester Citys Carlos Tevez scoret tre mål på 12 minutter. Han har nå totalt 19 ligamål og 25 mål totalt i alle turneringer. Foto: REUTERS
GRUNN TIL Å GLISE: Manchester Citys Carlos Tevez scoret tre mål på 12 minutter. Han har nå totalt 19 ligamål og 25 mål totalt i alle turneringer. Foto: REUTERS Vis mer

- Carlos var helt fantastisk og scoret tre flott mål. Vi spilte en svak første omgang og mangeren lot oss høre det da, men heldigvis skrudde vi opp et gir, sier City-målvakt Shay Given i følge Sportinglife.

Tamt før pause
Første omgang i den lyseblå delen av Manchester var nemlig lite å skrive hjem om.

I en kjedelig omgang kom Carlo Tevez seg til den største muligheten da Shaun Wright-Phillips slo glimrende inn foran mål etter et kvarters spill.

Argentineren vartet opp med et kraftfullt volleyspark, men Wigan-keeper Vladimir Stojkovitsj reddet mesterlig skuddet fra kort hold.

Da andre omgang startet kom stormløpet City of Manchester hadde ventet på.

Røde Caldwell
Emmanuel Adebayor satte ballen i mål to minutter ut i omgangen på en retur fra et Tevez-skudd, men ble korrekt vinket av for offside.

- Jeg håper Adebayor blir bedre, for vi trenger ham. Det er ikke lett for ham nå etter å ha vært ute i fire kamper, sier Mancini om spissen som ikke leverte noen stor forestilling.

Ti minutter ut i omgangen ble Wigan redusert til ti mann.

KASTER SEG INN: Luke Caldwell kaster seg inn i duellen med Tevez. Foto: REUTERS
KASTER SEG INN: Luke Caldwell kaster seg inn i duellen med Tevez. Foto: REUTERS Vis mer

Ballen lå fri på Wigans halvdel og Luke Caldwell kastet seg inn i duellen med Carlos Tevez med begge beina. Avgjørelsen ble ikke vanskeligere for dommer Stuart Attwell av at stopperen fullførte taklingen til fulle og låste argentineren ned mot gresset.

- Caldwell kom inn med ett bein, Tevez med begge to. Det var en tøff takling, men for å gi rødt på noe sånt skal være veldig, veldig sikker i din sak. Den endret kampen, vi hang bra med til vi ble mann, sier en skuffet Wigan-manager Roberto Martinez.

Med ti mann løftet imidlertid Wigan spillet sitt noen minutter.

En særdeles slepen Marcelo Moreno var et konstant uromoment i andre enden av banen.

DRAR TIL: Fullfører taklinga og hamrer Tevez ned i gresset. Foto: REUTERS
DRAR TIL: Fullfører taklinga og hamrer Tevez ned i gresset. Foto: REUTERS Vis mer

Bolivianeren viste tekniske finesser av fineste søramerikanske merke, men i avslutningsøyeblikket var 22-åringen for unøyaktig i møte med Shay Given.

Fabelaktig Tevez
Etter 72 minutter bestemte imidlertid en kortvokst argentiner seg for å vise hvem som er kongen av den lyseblå delen av Manchester.

Carlos Tevez førte inn i banen og spilte til Patrick Vieira som vippet ballen lekkert inn i feltet. Wigan-keeper Vladimir Stojkovitsj misset totalt og Tevez kunne spasere inn til City-ledelse.

Tre minutter seinere var kampen avgjort.

TIDLIG DUSJ: Og får fortjent se det røde kortet av dommer Stuart Atwell. Foto: AFP
TIDLIG DUSJ: Og får fortjent se det røde kortet av dommer Stuart Atwell. Foto: AFP Vis mer

Javier Garrido kom seg fri ute til venstre og slo hardt inn foran mål der Vincent Kompany hælsparket ballen videre. På bakerste stolpe vaket Tevez igjen på ekte målscorervis og kunne enkelt bredside inn til 2-0.

Seks minutter før slutt lå den definitive spikeren i Wigan-kista og Carlos Tevez sikret seg matchballen.

Den arbeidssomme spissen dro seg fri ute til høyre, avanserte inn i feltet og lurte Titus Bramble med et raskt skudd i det lengste hjørnet inn til tremålsledelse og hat-trick.

City klatrer dermed forbi Liverpool opp til 5.plass og har 56 poeng, to bak Tottenham som innehar den gjeve 4.plassen som fører til kvalifiseringsspill til Campions League.

-
Dette var en vanskelig kamp og en svært viktig seier. Wigan gjorde det bra og vi klarte ikke få opp tempo. Ting ble enklere mot ti mann, men nå må vi bare fortsette, sier City-manager Roberto Mancini.