Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tevez unnskyldte seg med å senke Newcastle

Scoret to og la opp til ett i sterk borteseier.

FREKK STYRING: Carlos Tevez punkterte langt på vei kampen mot Newcastle med sin 0-2 scoring bare fem minutter ut i oppgjøret.Foto: SCANPIX/AP Photo/Scott Heppell
FREKK STYRING: Carlos Tevez punkterte langt på vei kampen mot Newcastle med sin 0-2 scoring bare fem minutter ut i oppgjøret.Foto: SCANPIX/AP Photo/Scott Heppell Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Newcastle - Manchester City 1-3.

Roberto Mancini mente det kanskje ville være lurt av Carlos Tevez å komme med en beklagelse til Manchester City-fansen etter all den utenomsportslige støyen argentineren har forårsaket de siste par ukene.

«I'm sorry» er trolig å finne i City-spissens høyst begrensede engelske vokabular, kom det ingen bønn om tilgivelse før de lyseblå entret gresset på St. James Park i Newcastle-upon-Tyne Boxing Day.

I stedet valgte han en unnskyldningsvariant som sannsynligvis har langt større gjennomslagskraft blant supporterne; gjennom å være den avgjørende spilleren i det som på papiret ser ut som en sterk borteseier.

Avgjorde tidlig Kampen var såvidt sparket i gang da Tevez var våkent frampå da han stjal ballen fra en uoppmerksom Joey Barton like utenfor 16-meteren, før han spilte fram Gareth Barry til en enkel avslutning til 0-1.

Bare tre minutter seinere var han på farten igjen da han spilte vegg med James Milner og styrte ballen opp i Tim Kruls høyre kryss med venstrebeinet.

Da så det ut til at Manchester City langt på vei hadde sikret tre kjærkomne poeng i gullstriden etter feilskjæret mot Everton på mandag, og gjestene satte på cruisekontrollen, som ble stående på ut omgangen.

Kjempet seg tilbake Kampen skulle imidlertid endre fullstendig karakter etter hvilen, og vertene presset gjestene stadig lengre ned på egen halvdel. 18 minutter før slutt kom reduseringen, og det var av den fortjente sorten.

Det å unnlate å markere Andy Carroll på dødball, er å be om trøbbel, og det fikk City da de lot Newcastle-spissen uhindret få gå etter Joey Bartons presise corner.

SMILER IGJEN: Smilet var tilbake hos Carlos Tevez mot Newcastle da han scoret to og la opp til ett i en sterk seier på St. James Park.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GRAHAM STUART
SMILER IGJEN: Smilet var tilbake hos Carlos Tevez mot Newcastle da han scoret to og la opp til ett i en sterk seier på St. James Park.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GRAHAM STUART Vis mer

Headingen var ustoppelig, og plutselig lå forholdene til rette for en høydramatisk avslutning på kampen.

Via, via Tevez ville det imidlertid annerledes, da han mot spillets gang og med en solid porsjon flaks, avsluttet via både Danny Simpson og Fabricio Coloccini og i mål.

Det var City-spissens 12. ligamål for sesongen - ett bak Dimitar Berbatov, som også havnet to ganger på scoringslista i Manchester Uniteds seier mot Sunderland. Men begge blir nok gjenstand for granskning av panelet som vurderer målscorere i Premier League.

At alle konfliktene i City-leiren er i ferd med å legge seg, fikk man et nytt eksempel på fem minutter før slutt da Tevez ble tatt av banen for 12. gang på 17 ligakamper denne sesongen.

I motsetning til tidligere, smilende takket han både lagkamerater, supportere og ikke minst Roberto Mancini på sin vei mot benken da han banet vei for Mario Balotelli.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!