Tevez vil ha Messi på banen

- Da har de ingen unnskyldninger.

(Dagbladet.no): Det er blitt hevdet at Manchester United møter Barcelona på det perfekte tidspunkt.

I utgangspunktet er det vanskelig å være uenig: Katalanerne har bare vunnet én av de åtte siste ligakampene, Ronaldinho er ute resten av sesongen, Deco har ikke sparket en ball på seks uker, Carlos Puyol er suspendert, Thierry Henry har sluttet å score og er attpåtil febersyk.

Men alt er ikke bare sorgen for Barcelona.

Lionel Messi er endelig tilbake etter lårskaden han pådro seg i starten av mars - og har kommet inn som innbytter i de siste to kampene.

Messi har noe uoppgjort

Selv om Messi neppe er i sin beste kampform er hans blotte tilstedeværelse nok til å skyte fart i spanjolenes håp om en finaleplass i Moskva.

«Vi trenger 11 Messi-er», smørte den katalanske avisa Sport utover forsida nylig.

Selv føler den lille argentineren seg mer enn frisk nok til onsdagens semifinale. Det han måtte mangle på kampformen, kompenserer han med ekstra tenning.

MAGIKEREN MESSI: Carlos Tevez vet godt at Lionel Messi er i stand til å terrorisere alle forsvar i verden. Likevel vil han ha landsmannen på banen fra start mot Manchester United.
MAGIKEREN MESSI: Carlos Tevez vet godt at Lionel Messi er i stand til å terrorisere alle forsvar i verden. Likevel vil han ha landsmannen på banen fra start mot Manchester United. Vis mer

- Champions League motiverer meg mer enn noensinne. Jeg kunne ikke spille i Paris (da Barcelona slo Arsenal 2-1 i finalen i 2006) og det gjør fortsatt vondt. Jeg har noe uoppgjort i denne turneringen, og jeg vil vinne den, sier han ifølge BBC.

Hardt pressede Frank Rijkaard våger neppe annet enn å bruke Messi fra start på onsdag. For United-fans og Patrice Evra høres det ut som dårlige nyheter, men ikke for Carlos Tevez.

United-spissen kjenner landsmannens kvaliteter bedre enn de fleste - men ønsker likevel å se Messi på banen fra første spark.

- La ham spille. Slår vi dem med Messi, har de ingen unnskyldninger, sier han ifølge AP.

- Selv om han er en stor trussel mot oss, er det bedre om han spiller. Da vil vi ha beseiret et toppet Barcelona, eventuelt blitt slått ut av deres beste lag, legger han til.

Tevez tror Barca får det tøft

Selv om Camp Nou for mange United-tilhengere vil oppleves som en lykkebane etter finaleseieren i 1999, har den slett ikke vært det de gangene Barcelona og ikke Bayern München har stått på motsatt banehalvdel.

Tre kamper har gitt to tap og én uavgjort. Men Tevez tror ikke Camp Nou er den samme festningen som den tradisjonelt har vært.

Tevez vil ha Messi på banen

- De kommer til kampen med mye press på seg, fordi de ikke spiller slik folket ønsker. Får vi spille vårt spill, er vi i stand til å gjøre det fryktelig vanskelig for Barcelona, sier han.

PS! Det er mer enn finaleplass som står på spill for Barcelona-spillerne i kampene mot Manchester United. Ifølge Daily Mail går spillerne glipp av nesten 10 millioner bonuskroner hver dersom det blir tap over to kamper.

<B>REDDENDE ENGEL:</B> Carlos Tevez har scoret noen avgjørende mål for Manchester United denne sesongen, seinest mot Blackburn på lørdag. Scorer han igjen på Camp Nou i morgen?
<B>RUSTEN?:</B> Lionel Messi har vært ute av spill i halvannen måned, men har fått spilletid i de siste to kampene. I 0-0-kampen mot Espanyol sist fikk han 45 minutter som innbytter.