Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tevez vurderer å legge opp etter VM

- Å leve bare for fotballen har gjort meg mett.

METT PÅ FOTBALL: Carlos Tevez (t.v.) begynner å bli mett på fotball, og vurderer å legge opp dersom Argentina skulle vinne neste sommers VM-sluttspill i Sør-Afrika. Hva Juan Verons påfunn på treningsfeltet har å si for framtida, vites ikke.Foto: SCANPIX/EPA/CEZARO DE LUCA
METT PÅ FOTBALL: Carlos Tevez (t.v.) begynner å bli mett på fotball, og vurderer å legge opp dersom Argentina skulle vinne neste sommers VM-sluttspill i Sør-Afrika. Hva Juan Verons påfunn på treningsfeltet har å si for framtida, vites ikke.Foto: SCANPIX/EPA/CEZARO DE LUCA Vis mer

||| (Dagbladet): Det er ikke mange månedene siden Carlos Tevez klaget høylytt og ofte over mangelen på spilletid i Manchester United, noe som var medvirkende til et smått uforsonlig forhandlingsklima da klubb og spiller skulle diskutere en permanent overgang.

Nå har imidlertid pipa fått en helt annen lyd hos argentineren, som begynner å bli lei av livet som profesjonell fotballspiller. Så lei er han, at han i ytterste konsekvens kan komme til å legge opp etter neste års VM-sluttspill i Sør-Afrika.

- Det er vanskelig. Det er hensynet til familien, og det er ønsket om å returnere til Boca Juniors, men jeg tenker på det. Tanken på å legge støvlene på hylla om vi vinner VM, har streifet meg, selv om jeg er under kontrakt (med Manchester City) til 2014, sier Tevez, som er i Madrid og lader opp til landskamp mot Spania i morgen.

- Vunnet mye

Det betyr i så fall at han setter sluttstrek i en alder av 26 år, noe som i så fall vil være helt i begynnelsen av det forståsegpåerene mener er de presumptivt beste årene man har som fotballspiller.

Tevez har imidlertid opplevd det meste allerede med seier i Copa Libertadores, Champions League, Premier League og OL-gull som noen av høydepunktene. Det er med andre ord ikke så mye annet enn en VM-tittel som mangler i en imponerende premiesamling.

- Jeg begynner å bli sliten av all fotballen. Jeg har lyst til nyte familielivet litt. Jeg er veldig klar for å stoppe opp litt og roe ned. Dessuten har jeg allerede vunnet mye. Det å leve
bare for fotballen, har gjort meg mett, understreker han, blant annet ifølge Sky Sports.

- Sløst bort sjansen

Tevez later ikke til å bry seg nevneverdig om at landslagssjef Diego Maradona omsider har fått øynene opp for en spennende unggutt i Madrid ved navn Gonzalo Higuain. Han mener i stedet at det er helt naturlig at Higuain har gått forbi ham i kampen om en spissplass i Argentinas stjernespekkede mannskap.

- Mine sjanser har forsvunnet. Jeg hadde muligheten, men tok den ikke. Da laget trengte mål, var jeg ikke i stand til å score dem. Derfor er det logisk at andre burde være foran meg i køen, sier Tevez.

All kritikken mot landslaget faller ham imidlertid tungt for brystet.

- Vi har blitt kraftig kritisert. Noen ganger var det berettiget. Men da noen sa at vi ikke spilte godt på grunn av penger, at vi ikke elsker den argentinske landslagsdrakta eller synger nasjonalsangen, er det noen som vil oss vondt, avslutter City-spissen.

GLAD LAKS: Carlos Tevez var høyt oppe da Argentina omsider tok seg til VM-sluttspillet, men mener nå at andre bør få sjansen på spissplass.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/DANIEL GARCIA
GLAD LAKS: Carlos Tevez var høyt oppe da Argentina omsider tok seg til VM-sluttspillet, men mener nå at andre bør få sjansen på spissplass.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/DANIEL GARCIA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media