GJORT SEG UPOPULÆR: Carlos Tevez har gått fra helt til skurk i Manchester City, og mister stadig mer sympati hos supporterne.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
GJORT SEG UPOPULÆR: Carlos Tevez har gått fra helt til skurk i Manchester City, og mister stadig mer sympati hos supporterne.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABYVis mer

Tevez vurderer å saksøke Mancini for ærekrenkelser

Forholdet til City bryter sammen.

(Dagbladet): Tilstanden i Manchester City burde være preget av fryd og gammen etter derbyeventyret på Old Trafford i helga, men én mann ser ut til å være fast bestemt på å ødelegge den gode stemningen.

I går fikk Carlos Tevez over syv millioner kroner i bot for det klubben mener er fem forskjellige kontraktsbrudd, etter at spissen nektet å utføre Roberto Mancinis ordre i Champions League-kampen mot Bayern Munchen.

Det ble tatt dårlig imot i argentinerens krigsleir.

Ifølge britiske medier, for eksempel Independent, Telegraph og BBC, vurderer Carlos Tevez' folk nå å saksøke manager Mancini for ærekrenkelser, ettersom de fortsatt står på at Tevez aldri nektet å spille.

Senker ikke prisen
Samtidig har Manchester City gjort det klart at det er uaktuelt å selge angriperen for mindre enn det de mener han faktisk er verdt, trolig et sted mellom 350 og 400 millioner kroner.

Det kan gjøre det vanskelig å oppnå en avtale med eventuelle interessenter, men styreformann Khaldoon al-Mubarak skal ha gjort det helt klart at klubben ikke aksepterer å tape penger på en handel som lar Tevez slippe mer av framtida på Etihad.

Manager Roberto Mancini har også fått styreformannens fulle støtte til å straffe Tevez som han ønsker, men foreløpig har ikke utestengelsen på to uker fått noen forlengelse.

Det betyr at spissen i teorien kan spille mot Wolverhampton i ligacupen i kveld - uten at noen tror det er særlig sannsynlig.

Kan anke
Manchester City opplyser at de avventer en godkjenning av straffen fra spillerorganisasjonen i England, og sier videre at Tévez har fått skriftlig beskjed og har muligheten til å anke straffen.

En anke må finne sted innen 14 dager.

Carlos Tevez ble hentet til City av Mark Hughes i 2009, og har 53 mål på 91 kamper for klubben.

RUSTER TIL KRIG: Ifølge britiske medier kan Tevez og hans folk saksøke City-manager Roberto Mancini.Foto: SCANPIX/AP/Martin Rickett/PA
RUSTER TIL KRIG: Ifølge britiske medier kan Tevez og hans folk saksøke City-manager Roberto Mancini.Foto: SCANPIX/AP/Martin Rickett/PA Vis mer